UŽAS

FOTO: TRAGIČAN KRAJ 'NAJLJEPŠIH SESTARA BALKANA' Četiri osobe poginule u stravičnoj nesreći

 
 Frida Winter/TT/TT News Agency/AFP; FACEBOOK

U prometnoj nesreći u švedskom gradu Göteborgu u nedjelju su oko 4:07 sati poginule četiri osobe, među kojima su bile i Elma (19) i Irma Usto (20), kćerke Dženane i Midhata Uste Mirze, pripadnika ratne Specijalne jedinice Ministarstva unutarnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine, piše Dnevni avaz.

- Još smo u šoku. Nema više mojih unuka. Mnogo su voljele Sarajevo i često su dolazile da obilaze rodbinu i prijatelje. U travnju su s ocem trebale doći u Sarajevo na Dan policije. Već su bile rezervirale karte - rekao je za Faktor Alija Usto, djed poginulih djevojaka, koje su u medijima često zvali 'najljepše sestre Balkana'.

Vijest o stradavanju sestara Usto na svom je Facebook profilu objavila Samira Memišević, djevojka koja također živi u Švedskoj.

- Policija je dobila obavijest oko 4:07 sati da je jedan automobil udario direktno u betonski stup na dijelu autoputa E20 Olskroksmotet, koji prolazi sredinom Göteborga. Uzrok nesreće najvjerojatnije su sklizav kolnik i neprilagođena brzina.

Policija traga i za osobom koja je snimala saobraćajnu nesreću prije dolaska policije i pobjegla s mjesta nesreće, što se klasificira kao prekršaj za širenje privatnog snimka bez dozvole - napisale su dnevne novine Göteborgs-Posten.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 17:04