ISTRAGA U TIJEKU

FOTO, VIDEO: SEDAM OSOBA POGINULO U PADU MANJEG AVIONA U KANADI Stradale dvije obitelji koje su išle na odmor, među njima i troje djece

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 29.11.2019. u 08:32

Krug: Twitter/TSB Canada / Sean Kilpatrick / Zuma Press / Profimedia

 

Petero Amerikanaca i dvoje Kanađana poginuli su u padu manjeg zrakoplova sa šest sjedala u središtu Kanade, priopćio je Državni ured za sigurnost prometa (BST) koji je poslao istražitelje na mjesto nesreće.

Jednomotorac tipa Piper PA-32 koji je s pilotom i sa šest putnika poletio s manjeg aerodroma u predgrađu Toronta, srušio se oko 17 sati (23.00 sata po srednjoeuropskom vremenu) u srijedu navečer na šumovitom području, nekoliko kilometara od zračne luke u Kingstonu, u Ontariju, objavile su vlasti.

"U zrakoplovu je bilo pet Amerikanaca i dva Kanađanina", rekla je na tiskovnoj konferenciji u četvrtak navečer Nora Vallee, glasnogovornica BST-a, ne navodeći druge pojedinosti.

A police car blocks the end of Creekford Road in Kingston, Ont., on Thursday, Nov. 28, 2019. Police in Kingston, Ont., say there are
Sean Kilpatrick / PA Images / Profimedia
 

Prijatelji žrtava za kanadske su medije rekli da je poginuo pilot Otabek Oblokulov, njegova supruga i troje djece u dobi od tri, 11 i 15 godina, te još jedan bračni par s kojima su letjeli na odmor povodom Dana zahvalnosti.

Zrakoplov je bio registriran u Sjedinjenim Državama i čini se da je riječ o privatnom letu, dodaje BST.

 

Kandski mediji pišu da je pilot bio iz Teksasa, u SAD-u i da su s njim bili njegova supruga i troje djece od 3, 11 i 15 godina te dvoje Kanađana.

"Naši istražitelji su na mjestu nesreće gdje prikupljaju informacije", rekao je za AFP Alexandre Fournier, glasnogovornik BST-a, dodajući da je "prerano" da bi se utvrdili uzroci nesreće.

Personnel work at the site of a fatal plane crash in Kingston, Ont., on Thursday, Nov. 28, 2019., as police and the Transportation Safety Board continue to investigate the accident., Image: 485378983, License: Rights-managed, Restrictions: World rights excluding North America, Model Release: no, Credit line: Sean Kilpatrick / PA Images / Profimedia
Sean Kilpatrick / PA Images / Profimedia
 

Nakon razgovora s očevicima i kontrolorima leta te proučavanja vremenskih uvjeta i radarskih podataka sastavit će se konačno izvješće, što može potrajati nekoliko mjeseci.

November 29, 2019, Kingston, on, Ottawa: A police car blocks Creekford Road in Kingston, Ont., on Thursday, Nov. 28, 2019, following a a fatal plane crash late Wednesday., Image: 485369751, License: Rights-managed, Restrictions: * Canada and U.S. RIGHTS OUT *, Model Release: no, Credit line: Sean Kilpatrick / Zuma Press / Profimedia
Sean Kilpatrick / Zuma Press / Profimedia
 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo