DRAMA U TRABZONU

FOTO: ZAPANJUJUĆA ZRAKOPLOVNA NESREĆA Slijetanje iz pakla: Boeing s više od 160 putnika izletio s piste, završio na blatnoj litici i umalo upao u more

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 14.01.2018. u 10:57

Profimedia

 

U turskoj provinciji Trabzon kasno u subotu po lokalnom vremenu došlo je do nesvakidašnje avionske nesreće.

Naime, putnički zrakoplov Pegasus Airlinesa Boeing 737-800 je nakon slijetanja na Zračnu luku Trabzon "skliznuo" s piste i zaustavio se tek na blatnoj litici malo iznad morske obale, piše Associated Press.

Precizniji opis daje portal Aviation Safety koji piše da je zrakoplov izletio s lijeve strane piste oko 2400 metara nakon slijetanja. Nakon prelaska preko travnate površine zaustavio se na blatnoj kosini. Isti portal navodi i kako je avion sletio u uvjetima kiše i smanjene vidljivosti koji su potencijalno doprinijeli nesreći.

Očekivano, u trenutku nesreće u zrakoplovu je izbila panika, ali je u konačnici svih 162 putnika i članova posade uspješno evakuirano i nitko od njih nije ozlijeđen.

Guverner provincije Trabzon Yucel Yavuz potvrdio je da su svi putnici  i članovi posade na sigurnom i dodao da je zbog nesreće aerodrom bio zatvoren do 8 sati ujutro po lokalnom vremenu.

Yavuz je rekao da uzrok nesreće zasad nije poznat i da je pokrenuta istraga.

Zrakoplov je inače poletio iz smjera Ankare u 22:33 po lokalnom vremenu, a u Trabzon je sletio u 23:25.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo