NA SLOBODI?

FOTOGRAFIJA KOJA JE ZAPANJILA SVE! Govorilo se da je moćnik poslan u logor, a onda je iscurila njegova slika s - koncerta!

 
Kim Yong-chol
 REUTERS

Kim Yong-chol, sjevernokorejski dužnosnik za kojega se prošli tjedan pisalo da je poslan u provinciju Jagang u radni logor na tzv. kazneno "ideološko obrazovanje", ipak je, čini se, - na slobodi.

Kako je objavio BBC, Kim Yong-chol prošli vikend, točnije u subotu, pojavio se na jednom koncertu, a snimljen je u društvu Kim Jong-una i drugih dužnosnika.

Iako je njegovo lice na fotografiji donekle prekriveno rukama, više uzvanika s istog glazbenog događaja potvrdilo je kako je zaista riječ o Kim Yong-cholu.

Podsjetimo, ovaj bivši špijun, koji slovi kao desna ruka sjevernokorejskog vođe, u siječnju je otputovao u SAD kako bi se pripremio za drugi sastanak između Kim Jong-una i američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je održan u Vijetnamu.

A u izvješćima objavljenima prošli petak navodi se kako je Kim Hyok-chol, bivši izaslanik Sjeverne Koreje u SAD-u, pogubljen u zračnoj luci u Pjongjangu. On je pak bio još jedna ključna osoba u razgovorima uoči summita između SAD-a i Sjeverne Koreje koji su se održali u veljači.

Informacije o čistkama i pogubljenjima Sjevernokorejaca teško je dokazati pa je, barem zasad, nemoguće znati kakva je sudbina uistinu zadesila Kim Hyok-chola, koji prošlu subotu nije viđen na već spomenutom koncertu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:31