KOMPLICIRAN ŽIVOT

François Hollande u LJUBAVNOM TROKUTU: Valérie ne može smisliti Ségolène, a on je želi za predsjednicu parlamenta

Royal je svojedobno prijetila Hollandeu da više nikad neće vidjeti svoje četvero djece ako ne podrži njezinu kandidaturu za predsjednicu Francuske

PARIZ - I dok se francuski mediji zabavljaju time kako će novu prvu damu najavljivati tijekom velikih protokolarnih prijama s obzirom na to da predsjednik i njegova partnerica nisu ozakonili svoju višegodišnju vezu, što je povijesni presedan u Francuskoj, krenule se i nove spekulacije vezane uz mogući novi politički angažman Hollandeove bivše partnerice Ségolene Royal.

Iako je zasad sve samo na spekulacijama, mediji toj sapunici daju novi nastavak prema kojemu će francuski predsjednik majku svoje četvero djece i bivšu životnu partnericu, Ségolène Royal, uskoro učiniti najmoćnijom ženom Francuske tako što će je postaviti za predsjednicu Donjeg doma Francuskog parlamenta (Assemble Nationale).

Dobra pozicija

Riječ je o jednoj od najprestižnijih političkih funkcija koja je po važnosti odmah iza predsjedničke i premijerske. U jednoj izjavi za francusku televiziju Ségolène Royal je, smiješeći se, tajanstveno izjavila kako misli da bi to bila dobra pozicija za nju, u čemu bi joj svakako pomoglo i njezino bogato političko iskustvo.

Bude li doista izabrana za jednu od najmoćnijih žena Francuske, to naravno neće biti drago sadašnjoj Hollandeovoj partnerici, novinarki Valérie Trierweiler. Naime, animozitet između tih dviju moćnih francuskih dama traje još od 2007. Tada je Ségolène Royal bila socijalistička predsjednička kandidatkinja te je u drugom krugu izbora za predsjednika Republike izgubila utrku od Nicolasa Sarkozyja.

Raskid zbog druge žene

Gotovo u isto vrijeme izgubila je i Hollandea, koji joj navodno nikako nije mogao oprostiti njezinu kandidaturu za francusku predsjednicu, jer ju tu funkciju priželjkivao za sebe. Istina ili ne, navodno mu je tada Ségolčne, kako bi dobila njegovu podršku za svoju kandidaturu, zaprijetila da u suprotnom više nikada neće vidjeti svoju djecu.

Hollande ju je na kraju podržao, a ona je glatko pobijedila na stranačkim izborima, ali izgubila u utrci za predsjednicu. Iste je godine Royal u šokantnoj TV objavi izjavila kako su ona i Hollande nakon 27 godina prekinuli svoju vezu, i to zbog druge žene. Ta druga žena, ispostavilo se poslije, bila je 11 godina mlađa politička novinarka Valérie Trierweiler, koja je u redakciji pariškog tjednika Paris Match bila zadužena za praćenje Socijalističke stranke i glavnog stranačkog tajnika Hollandea, kojega je nekoliko puta i intervjuirala.

Ljubavničke navike

Pretpostavlja se da je tada i počela tajna romansa između njih dvoje. Nedavno je Hollande izjavio da je upravo Valérie žena njegova života, što gospođica Royal, navodno, očekivano nije najbolje prihvatila s obzirom na njihovo četvero djece i činjenicu da su desetljećima bili par.

Da dvije žene jedna drugoj i nisu najomiljenije, bilo je očito i tijekom obraćanja naciji novog predsjednika na Place de la Bastille. U trenutku kada se na pozornicu popela Ségolène Royal, Hollande je od svih stranačkih dužnosnika jedino nju poljubio. Bio je to, naravno, pristojni poljubac u obraz, no dovoljno da Valérie, koja je u svojoj redakciji Paris Matcha dobila nadimak Rotvajler, naglo promijeni izraz lica.

Zbog duge zajedničke povijesti, djece i političkog angažmana, posve je razumljiv i oprez gospođice Trierweiler koja Royal danas želi držati što dalje i od sebe, ali i od svoga nevjenčanog supruga. Očito Francuska ne može pobjeći od malo slobodnijih ljubavničkih navika svojih predsjednika.

Sarkozyjev razvod

Sličnoj su sapunici već svjedočili u Sarkozyjevu slučaju. Brzo nakon njegove inauguracije francuska javnost definitivno još nije bila spremna na njegovu rastavu od supruge Cecilije.

Vrlo su brzo procurili detalji veze s pjevačicom i manekenkom Carlom Bruni. Javnost su više zanimali detalji njihove veze, skupa zajednička putovanja i detalji vjenčanja od njegovih političkih odluka, a od toga prema svemu sudeći ne mogu pobjeći ni novi predsjednik i njegova pratilja, koji su isticali da će detalje privatnog života pokušati sačuvati od javnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:01