RAČUNAJU NA MILIJUNE

Genijalna ideja za spas turizma: evo kako će ljudi u Tajlandu provoditi dvotjednu karantenu

Ministar turizma najavio je plan prema kojem bi turisti mogli obaveznu karantenu provesti u popularnim turističkim resortima
Otočje Phi Phi
 Best View Stock/Alamy/Alamy/Profimedia

Turisti u Tajlandu i dalje su obavezni proći dvotjednu karantenu prilikom dolaska, no ubuduće će je moći provesti na jahtama. Tajlandska vlada očekuje da bi time mogla uprihoditi skoro 60 milijuna dolara od jahtaškog turizma, prenosi BBC.

Tajlandske vlasti kreativnost su pokazale još u siječnju, kad su pozvale turiste da obaveznu karantenu provedu igrajući golf u kontroliranim uvjetima. Ta zemlja jugoistočne Azije jako je ovisna o turizmu, no zbog pandemije je prošle godine u ožujku zatvorila granice kako bi ograničila širenje koronavirusa.

Od listopada postupno otvaraju granice, no vratio se jako mali broj turista. Prošli tjedan je ministar turizma najavio plan prema kojem bi turisti mogli obaveznu karantenu provesti u popularnim turističkim resortima.

Novi program omogućava turistima s negativnim testom na Covid-19 da obaveznu 15-dnevnu karantenu od danas provedu na jahti ili na brodu u Phuketu, omiljenoj tajlandskoj turističkoj destinaciji. Očekuje se da bi turisti mogli popuniti stotinu jahti.

Svaki jahtaš morat će osim negativnog testa nositi narukvicu kojom će stalno mjeriti temperaturu i tlak. Od travnja ili svibnja, bit će organizirane hotelske karantene u popularnim turističkim odredištima poput Phuketa, Krabija i Chiang Maia.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:13