NASILJE U SARAJEVU

'GLAVE ĆEMO VAM KIDAT' NA ULICI, JEL VAM JASNO?!' Objavljene jezive prijetnje smrću novinarima koji su izvještavali o prosvjedima branitelja

 
 YouTube, Radio Sarajevo

Reporterima čitanog bosanskohercegovačkog portala Klix u petak su upućene prijetnje smrću zbog izvještavanja o prosvjedima razvojačenih branitelja održanih u četvrtak u Sarajevu koji su u jednom trenutku postali nasilni pri čemu su neki od prosvjednika napali fotografa tog portala i snimatelja televizijske mreže Al Jazeera Balkans.

"Gdje vas budemo na ulici hvatali glave ćemo vam kidat'. Je'l vam jasno? Jučer si uspio pobjeći, a danas nećeš uspjeti pobjeći", dio je prijetnji koje je za sada neidentificirani muškarac tijekom telefonskog poziva uputio novinarima i fotografima Klixa.

Redakcija je objavila tonsku snimku razgovora ispunjenog najvulgarnijim psovkama i prijetnjama a sve je prijavljeno policiji koja ovaj slučaj istražuje pod sumnjom na počinjenje kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti.

U tijeku je i istraga o osobama koje su u četvrtak napale fotografa i snimatelja koristeći pritom i metalne šipke. Kao sudionicu napada mediji su već identificirali stanovitu Esmu Turulju koja se na prosvjedima isticala agresivnošću.

Ona se predstavlja kao bivša pripadnica Armije BiH a na portalima i društvenim mrežama su objavljene snimke na kojima ona prijeti i psuje kao i one na kojima nastupa kao kavanska pjevačica.

U četvrtak su održani prosvjedi dijela udruga razvojačenih branitelja kako bi prisilili Dom naroda parlamenta Federacije BiH da usvoji novi zakon o njihovim pravima koji osigurava dodatna novčana izdvajanja za nezaposlene pripadnike te kategorije i predviđa objavu registra branitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:24