STRAŠNA SMRT

'GLEDAO SAM KAKO JE TA ZVIJER ZARILA SVOJE OČNJAKE U NJEGA...' Redovnik otišao meditirati u šumu punu tigrova, leoparda, medvjeda i hijena

 
 Profimedia

Budistički monah Rahul Walke povukao se u šumu u indijskoj državi Maharashtra kako bi meditirao. Priroda je zdrava i okrepljujuća za tijelo i duh, ali ne uvijek.

Walke je izabrao šumu Tadoba, a Tadoba je zaštićeni nacionalni park u kojem pod specijalnom zaštitom živi 88 tigrova, uz ine druge zvijeri, leoparde, medvjede i hijene. Proljetos je tamo uočena i jedna crna pantera. Nesretnom monahu presudio je leopard.

Dok je meditirao pod stablom nedaleko od budističkog hrama, napala ga je jedna zaštićena životinja. Walke je preminuo od posljedica napada. Uprava nacionalnog parka tvrdi da su šumari upozorili budističkog monaha da je preopasno ulaziti u dubinu šume, ali ih nije poslušao. Ipak, pokrajinske vlasti odlučile su Walkeovoj obitelji isplatiti odštetu u visini od 1,2 milijuna rupija, odnosno oko 13.300 dolara.

Drugi budistički monah iz tog šumskog hrama ispričao je za BBC da je vidio kako leopard napada nesretnog budističkog svećenika, ali, nažalost, ništa nije mogao učini kako bi pomogao kolegi.

Upravo kad je u srijedu ujutro krenuo odnijeti Rahulu Walkeu hranu, vidio je kako leopard napada osamljenog monaha. Krenuo se natrag potražiti pomoć, no kad su se vratili, bilo je prekasno - Walke je već bio mrtav.

Nacionalni park Tadoba omiljeno je turističko odredište jer tu sa sigurne udaljenosti iz džipa ili turističkog autobusa možete uživati u pogledu na džunglu i divlje životinje. Međutim, svi posjetitelji upozoreni su na oprez, s obzirom na to da tigrovi i druge zvijeri tu godišnje pojedu četvero-petero ljudi, plus tridesetak grla stoke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:04