ZAŠTITA PLATFORME

GLOBALNA BORBA PROTIV ŠIRENJA DEZINFORMACIJA Facebook zabranio obmanjujuće oglase o koronavirusu

 Ilustracija / AFP

Facebook je zabranio obmanjujuće oglase kojima se nastoji iskoristiti globalna kriza zbog koronavirusa za "stjecanje financijske dobiti".

Tehnološki div priopćio je u srijedu da je zabranio oglase za "proizvode povezane s koronavirusom kojima se nastoji stvoriti panika ili koji navode da njihovi proizvodi garantiraju lijek ili sprječavaju pojavu virusa".

- Primjerice, oglasi za zaštitne maske za lice, kojima se implicira da su jedine preostale ili tvrdnje da sprječavaju širenje virusa, neće biti dopušteni na našim platformama.

Društvena mreža kaže da će i dalje raditi na tome da se "ograniči širenje dezinformacija i štetnog sadržaja o koronavirusu" te povezivati korisnike s informacijama koje objavljuju "stručne zdravstvene organizacije".

Više od 80.000 ljudi zaraženo je koronavirusom. Prvi slučaj je zabilježen u središnjoj Kini u prosincu 2019. Dosad je preminulo gotovo 3000 ljudi.

U srijedu je bilo više novih slučajeva zaraze izvan Kine nego u njoj, "prvi put otkad je potvrđen prvi slučaj", objavila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Zbog straha od koronavirusa u panici se kupuju zaštitne maske za lice i dezinfekcijski sprejevi, a mnogi tu paniku nastoje iskoristiti za stjecanje profita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:21