ZAŠTITA PLATFORME

GLOBALNA BORBA PROTIV ŠIRENJA DEZINFORMACIJA Facebook zabranio obmanjujuće oglase o koronavirusu

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 27.02.2020. u 10:39

(FILES) In this file photo taken on May 16, 2018 This photograph taken on May 16, 2018, shows figurines standing in front of the logo of social network Facebook on a cracked screen of a smartphone in Paris. - Facebook said on February 13, 2020 that it was postponing the European rollout of its new dating app following an inspection of its Dublin office by Ireland's data protection authorities. (Photo by LOIC VENANCE / AFP)
Ilustracija / AFP

Facebook je zabranio obmanjujuće oglase kojima se nastoji iskoristiti globalna kriza zbog koronavirusa za "stjecanje financijske dobiti".

Tehnološki div priopćio je u srijedu da je zabranio oglase za "proizvode povezane s koronavirusom kojima se nastoji stvoriti panika ili koji navode da njihovi proizvodi garantiraju lijek ili sprječavaju pojavu virusa".

- Primjerice, oglasi za zaštitne maske za lice, kojima se implicira da su jedine preostale ili tvrdnje da sprječavaju širenje virusa, neće biti dopušteni na našim platformama.

Društvena mreža kaže da će i dalje raditi na tome da se "ograniči širenje dezinformacija i štetnog sadržaja o koronavirusu" te povezivati korisnike s informacijama koje objavljuju "stručne zdravstvene organizacije".

Više od 80.000 ljudi zaraženo je koronavirusom. Prvi slučaj je zabilježen u središnjoj Kini u prosincu 2019. Dosad je preminulo gotovo 3000 ljudi.

U srijedu je bilo više novih slučajeva zaraze izvan Kine nego u njoj, "prvi put otkad je potvrđen prvi slučaj", objavila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Zbog straha od koronavirusa u panici se kupuju zaštitne maske za lice i dezinfekcijski sprejevi, a mnogi tu paniku nastoje iskoristiti za stjecanje profita.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo