BURNE REAKCIJE JAVNOSTI

GRČKA POLICIJA PREKINULA PROJEKCIJE 'JOKERA' Zaposlenicima kinodvorane koji na film puste mlađe od 17 godina prijeti 10 tisuća eura globe

Grčka policija prekinula je dvije projekcije filma "Joker" u kinima glavnoga grada Atene, pošto su dužnosnici ministarstva kulture dobili informaciju da film gledaju i maloljetnici.

Policija je iste večeri obišla dvije atenske kino-dvorane i s projekcije izvela devetnaestero maloljetnika od kojih je četvero bilo u pratnji roditelja, piše briselski portal Euronews.

Film s Joaquinom Phoenixom u u glavnoj ulozi, koji govori o životu Batmanova protivnika Jokera, u Grčkoj je zabranjen za mlađe od 17 godina.

Odluka je postala glavna vijest pošto je objavljeno da bi zaposlenici kino-dvorana mogli biti kažnjeni s 10.000 eura globe ako ne budu poštovali zakonsku odredbu.

Zbog burne reakcije javnosti i grčka je ministrica kulture Lina Mendoni kritizirala dužnosnike koji su u kina poslali policiju.

"Uznemirio me pritisak na maloljetnike i na njihove roditelje", rekla je Mendoni.

"Joker" premijerno je prikazan početkom listopada. Govori o propalome klaunu kojega izolacija na dno društvene ljestvice u gradu Gothamu vodi u autodestrukciju.

Film je u svijetu izazvao kontroverze zbog nasilnoga glavnog protagonista filma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:50