KLIMATSKA AKTIVISTICA

GRETA JE UVJERENA DA IMA COVID-19 IAKO SE NIJE TESTIRALA Štoviše, kaže da je koronu gotovo preboljela: 'Imala sam drhtavicu, bolno grlo, kašljala sam'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 24.03.2020. u 18:58

Swedish climate activist Greta Thunberg speaks during a meeting at the European Parliament in Brussels on March 4, 2020, on the day the European Union unveils a landmark law to achieve
Kenzo TRIBOUILLAR / AFP

Greta Thunberg

 

Tinejdžerska aktivistica za spas planeta Greta Thunberg vjeruje da ima koronavirus.

O tome je obavijestila svoje sljedbenike na Instagramu, dodavši da je već dva tjedna u samoizolaciji.

- Kada sam se vratila s puta u Srednjoj Europi izolirala sam se u unajmljenom apartmanu, dalje od mame i sestre. Prije desetak dana počela sam osjećati simptome, u isto vrijeme kada ih je počeo osjećati i moj otac koji je sa mnom bio u Bruxellesu. Osjećala sam se umorno, imala sam drhtavicu, bolno grlo i kašljala sam. Moj tata imao je iste, samo još jače simptome i vrućicu - napisala je Greta Thunberg.

Švedska aktivistica otkrila je kako su testovi u njenoj zemlji dostupni samo onima kojima hitno treba medicinska skrb. Svima ostalima rečeno je da se samoizoliraju.

 

- Tako da naposljetku nisam testirana, ali je ekstremno vjerojatno da sam imala Covid-19, napisala je.

Dodala je da se gotovo oporavila, ali naglašava kako simptomi uopće nisu bili jaki. Čak su bili slabiji od zadnje prehlade koju je imala, napisala je. Kaže kako upravo to virus čini strašnim, jer ga netko može imati i prenositi, a da uopće ne zna da je zaražen. Greta je apelirala na sve da poštuju upute i ostanu doma.

Izdvajamo