MORA BITI U PRVOM PLANU

GRETA THUNBERG DEFINITIVNO NIJE NA TRUMPOVOJ LISTI OMILJENIH OSOBA Prvo hladno ignorirao tinejdžericu, a onda i 'tvitao' ironičan komentar o njoj

 
Donald Trump i Greta Thunberg
 REUTERS

Tinejdžerska klimatska aktivistica Greta Thunberg privukla je pažnju cijelog svijeta. Mlada Šveđanka otvorila je u ponedjeljak UN-ov summit o klimi osudom svjetskih vođa da su propustili poduzeti snažne mjere u borbi protiv klimatskih promjena.

"Kako se usuđujete?", bijesno ih je upitala 16-godišnja Greta.

"To je sve krivo. Ne bih ni trebala biti ovdje, već u školi na drugoj strani oceana, no svi vi dolazite nama mladima i u nama tražite nadu. Kako se usuđujete? Ukrali ste mi snove i moje djetinjstvo ispraznim riječima", kazala je Thunberg, vidljivo emotivna i potresena.

I zbilja, Greta je bila glavna priča summita, sve dok se ondje, potpuno nenajavljeno, pojavio - Donald Trump. Video na kojem se vidi kako je američki predsjednik hladno ignorirao mladu aktivisticu brzo je postao viralan.

No, Trump se na tome nije zaustavio. Tijekom noći je na svom Twitter profilu podijelio dio Gretinog govora uz ironičan komentar.

"Djeluje kao vrlo sretna mlada djevojka koja se veseli svijetloj i divnoj budućnosti. To je tako lijepo vidjeti!", napisao je američki predsjednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:19