PREDSJEDNIK I NJEGOVE ŽENE

Hollande između dvije vatre: Valérie se ne može pojaviti u javnosti ako ne popije čašu vina...

I dok se u Francuskoj ovih dana ne prestaje govoriti o knjizi nagrađivanoga romanopisca Laurenta Bineta “Ništa se ne događa kako je predviđeno”, a koja otkriva sve detalje iz predsjedničke kampanje Françoisa Hollandea, najnovija knjiga sugestivnog naslova “Između dvije vatre” u središte zbivanja dovodi sukob između predsjednikove bivše i sadašnje partnerice.

‘Gospodin normalni’

Ljubavni život “Gospodina Normalnog” kako su ga prozvali francuski mediji, Hollandea u ovoj knjizi ponovno dovodi u središte medijske pozornosti, a prema navodima iz knjige predsjednik danas vrlo teško kontrolira svoj ljubavni život prepun intriga, neočekivanih situacija i netrpeljivosti između Ségolene Royal, njegove bivše partnerice, majke njihovo četvero djece i stranačke kolegice te Valérie Trierweiler, sadašnje partnerice i novinarke francuskog tjednika Paris Matcha.

Autorice Anna Cabana i Anne Rosencher, novinarke francuskih tjednika Le Point i Marianne, u knjizi na zanimljiv, gotovo holivudski način objašnjavaju povijest sukoba i razloge očite desetogodišnje netrpeljivosti Hollandeovih partnerica Valérie i Ségolčne. U knjizi se govori i o želji za osvetom aktualne Prve dame protiv Royal jer iako je Valérie na kraju dobila bitku za svojeg muškarca, ta je bitka od početka bila gruba, puna prijetnji i neočekivanih obrata.

Povijest sukoba

Povijest sukoba seže još u 2005. kada je tadašnja miljenica francuskih socijalista Ségolene Royal, a s obzirom na spekulacije o tajnoj ljubavničkoj vezi Hollandea i Valerie, pozvala novinarku Paris Matcha u svoj ured i poručila joj da se kloni njezina muškarca. No, tajna veza između Hollandea i Trierwailer nije se na tome zaustavila.

“Završit ću na robiji ako Segolene postane predsjednica”, znala je reći Valérie svojim bližnjima još tijekom predsjedničke kampanje 2007., u kojoj je Ségolene bila poražena od protukandidata Nicolasa Sarkozyja.

I dok je Ségolčne nekoliko puta prijetila novinarki Paris Matcha te ju je svakako htjela ukloniti s mjesta novinarke zadužene za praćenje Socijalističke stranke kako bi spriječila i najmanji razlog da bude u blizini njezina partnera, Valčrie je njezine prijetnje uporno ignorirala.

Tridesetogodišnja veza Hollandea i Ségolene konačno je prekinuta na ljeto 2007. godine, a sve dotad Hollande je bio razapet između dvije žene.

Žena života

Iako je poslije izjavio da je upravo Valérie žena njegova života, u knjizi se navodi kako je 2007. u jednom trenutku Hollande ipak razmišljao o ponovnom povratku u zagrljaj svojoj dugogodišnjoj partnerici iz studentskih dana, no to se nije dogodilo.

Francuski predsjednik, tvrde autorice knjige, danas teško može kontrolirati bijes svoje partnerice i njezinu želju za osvetom, što je potvrđeno i nedavnom Twitter aferom.

O dosad najvećoj aferi aktualnoga predsjednika autorice progovaraju već na prvim stranicama.

Jednu od najvećih političkih afera Valérie je izazvala Twitter porukom 12. lipnja kada je iskazala javnu potporu na parlamentarnim izborima protivniku Ségolene Royal, što autorice najnovije knjige smatraju tek nastavkom i jednim od mnogih činova desetogodišnje drame.

Twitter potpora poslana je iz ureda Prve dame u Elizejskoj palači, a čemu je navodno prethodila svađa između Valérie i Hollandea zbog njegove namjere da bivšoj partnerici osigura mjesto u novoj socijalističkoj Vladi. Hollande je saznavši za poruku zadržao nevjerojatnu hladnoću, a potez svoje partnerice ocijenio je neodgovonim. U knjizi je francuska prva dama opisana kao vrlo emotivna žena, ali i nervozna i paranoidna osoba, koja se prije svakog javnog pojavljivanja oslanja na alkohol i popije pola čaše vina.

Oštra borba

Osim što se izborila za svojega muškarca, nakon njegove pobjede za francuskog šefa države, Valérie je navodno brisala Royal s raznih lista uzvanika, branila im zajedničko fotografiranje za medije, a poznata Twitter afera bila je tek nastavak desetogodišnje netrpeljivosti te potvrda i simptom njezine neutažive želje za osvetom, tvrde autorice knjige koja će zasigurno zbog protagonista, vjerodostojnosti izvora, ali i zanimljivog načina pripovijedanja, postati francuskim bestselerom u nadolazećim mjesecima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:31