TRI SE BORE ZA ŽIVOT

Hong Kong: Žena umrla nakon tretmana u salonu ljepote koji je platila 6400 dolara

Sve četiri žene nedavno su se podvrgnule složenoj proceduri transfuzije krvi, a radi se o eksperimentalnom postupku za oboljele od raka
Ilustracija

HONG KONG - Jedna 46-godišnja žena umrla je u Hong Kongu, a još tri se bore za život, nakon tretmana u salonu ljepote koji uključuje transfuziju krvi.

Policija istražuje slučaj nakon kojega su obnovljeni pozivi zdravstvenih stručnjaka za bolju regulaciju hongkonške industrije ljepote.

"Da, žena u dobi od 46 godina je umrla (u srijedu ujutro) od septičkog šoka", rekla je vladina glasnogovornica. Još tri žene, u dobi od 56, 59 i 60 godina, su u bolnici, a najstarija je u kritičnom stanju.

Sve četiri žene nedavno su se podvrgnule složenoj proceduri transfuzije krvi u lancu salona ljepote DR, navode vlasti. Za taj su postupak platile po 6.400 američkih dolara.

Oglasio se i DR koji je priopćio da je tretmane transfuzije, čija je svrha poboljšanje imuniteta i izgleda, provodio liječnik koji nije njihov zaposlenik.

Stručnjaci navode da se radi o eksperimentalnom postupku za oboljele od raka koji zasad nema potvrđene nikakve primjene na području estetskih zahvata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. ožujak 2024 09:32