STRAVA

HOROR U LAVLJOJ NASTAMBI: GLADNA ZVIJER ZGRABILA CURICU OCU IZ NARUČJA Lavica munjevitom brzinom gotovo rastrgala dijete, u trenu joj otrgnula skalp

Lavica, ilustracija
 Profimedia, Alamy

Četverogodišnja djevojčica završila je u komi nakon brutalnog napada lavice u Južnoafričkoj Republici.

Malena Dina-Marie de Beer posjetila je sa svojom obitelji farmu lavova Weltevrede, a napad se dogodio kad je bila u rukama svojeg oca.

Čini se da je upravo otac Pieter odgovoran za napad, budući da je s Dinom u naručju hodao preblizu kavezu u kojem je bila mlada lavica. Životinja je, naime, iskoristila trenutak nepažnje, zamahnula šapom kroz rupu na kavezu te momentalno skalpirala nesretnu djevojčicu.

- Otac se suviše približio, lavica je zgrabila curicu i njega kroz ogradu - rekao je vodič u parku. Pieter se izvukao samo s blažim ozljedama, ali maloj Dini lavica je otrgnula skalp i probila lubanju, piše Independent.

Nakon incidenta djevojčica je hitno prevezena u bolnicu u gradu Albertonu gdje su liječnici odstranili dio njezine lubanje kako bi smanjili pritisak na mozak, a Dinu su potom stavili u induciranu komu.

Upravitelj farme za lavove nazvao je napad "čudovišnom nesrećom", ali je rekao da se svi zaposlenici nadaju da će se Dina brzo oporaviti. Nakon nesreće farma Weltevrede je opet na svojem Facebooku objavila upozorenje za posjetitelje o tome koliko su lavovi opasni.

- Ovo su novi znakovi. Nadamo se da će ljudi pridržavati pravila i shvatiti kakva im opasnost prijeti.

Inače, na toj istoj farmi lavova napadnute su i dvije sestre prije devet godina, ali su zadobile tek lakše ozljede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 07:50