PUTOVALI NA KOMEMORACIJU

INCIDENT U BELGIJI Auto se zaletio u kolonu u kojoj su se vozili britanska premijerka May i belgijski šef vlade Michel, ozlijeđena su dva policajca

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 09.11.2018. u 14:45

British Prime Minister Theresa May and Belgian counterpart Charles Michel attend a wreath-laying ceremony at the graves of John Parr and George Ellison, the first and the last British soldiers killed in the First World War, during celebrations marking the 100th anniversary of the end of the First World War, at the Saint Symphorien Military Cemetery in Mons, Belgium November 9, 2018. Benoit Doppagne/Pool via REUTERS
Benoit Doppagne / REUTERS

Britanska premijerka Theresa May i belgijski premijer Charles Michel

Dvojica belgijskih policajca ozlijeđena su kada je neoprezni vozač izazvao incident u konvoju s britanskom premijerkom Theresom May i njezinim belgijskim kolegom Charlesom Michelom. Nije riječ o napadu

Automobil se zabio u konvoj u kojem su bili britanska premijerka Theresa May i belgijski premijer Charles Michel koji su putovali na komemoraciju Prvog svjetskog rata u Belgiji. U toj su nesreći ozlijeđena dva policajca. Sve se dogodilo kada su May i Michel putovali prema groblju nedaleko francuske granice. Konvoj automobila u kojem su bili i njih dvoje kretao se autocestom kad se u njih zaletio automobil koji je pogodio i dvojicu policajaca na motociklima.

Policajci su ozlijeđeni prevezeni u bolnicu, javljaju lokalni mediji, a konvoj je na neko vrijeme zaustavljen, no zatim je nastavio put prema odredištu.

Nema govora da se radi o napadu, rekao je Michelov glasnogovornik. "Vozač je samo bio neoprezan", rekao je glasnogovornik.

On je najprije namjeravao obići konvoj vozila na autocesti blizu Monsa a onda se pokušao "ugurati" u istu traku, uslijed čega su dvojica policajaca na motociklima izgubila kontrolu i pala, a motori umalo udarili u automobil u kojem se vozio Michel.

May, koja je bila na početku konvoja, nije ni vidjela što se dogodilo, dodao je glasnogovornik.

I dok je May samo produžila dalje na iduću protokolarnu dužnost u Francuskoj, Michael se zaustavio i sačekao dok hitna pomoć nije odvezla ozlijeđene policajce.

May i Michel su naposlijetku stigli na svoje odredište, gdje su sudjelovali u ceremoniji polaganja vijenaca na komemorativnoj svečanosti kojom je obilježeno 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata. Položili su vijence na grobove prvih i posljednjih britanskih vojnika koji su poginuli u tom ratu.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo