NJEMU JE TO SVAKODNEVICA

INSAJDERSKI IZVJEŠTAJ IZ PREDSJEDNIČKOG AVIONA: ŠTO TRUMP RADI DOK LETI U AIR FORCE ONE Njegovi najbliži suradnici otkrili tajne iz leteće tvrđave

 
 REUTERS

Donald Trump nikada ne spava dok leti predsjedničkim avionom Air Force One i u bilo koje doba tijekom leta zna probuditi suradnike da bi prodiskutirao nekakav trač ili negativne napise u medijima, piše Daily Mail, pozivajući se na insajderski izvještaj CNN-a.

Aktualni i bivši dužnosnici Trumpove administracije tvrde da predsjednikova putovanja mogu biti neugodna i dugotrajna, ali po nekima najgora su ona interkontinentalna. Mogu trajati i po 20 sati, a prostor za spavanje je ograničen. Trump u avionu gleda Fox News, a osoblje je uvijek napeto kad se pojave negativni prilozi o njemu.

Trumpovo putovanje ovog vikenda u službeni posjet Japanu prvo je od ljetnih putovanja u pet zemalja, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo i Irsku, a to znači oko 80 sati leta.

Kad je Trump postao predsjednik, svi iz osoblja su se otimali za to da budu na prekooceanskim letovima. Ali tri godine kasnije, nekoliko dužnosnika je CNN-u kazalo da izbjegavaju putovati zbog kaotičnosti koja ih pritom očekuje.

Tvrde da Trump obično ostaje u prednjoj kabini tijekom letova i jede, gleda televiziju ili čita novine. Također razgovara s osobljem i telefonom zove svoje prijatelje i simpatizere. Jedan službenik kaže da ako Trump na televiziji vidi nešto što ga uznemiruje, a 'što je neizbježno', onda traži od njih da promijene program.

Također provodi sate gledajući vijesti na televiziji i 'kopa' po kutiji s gomilom novina i časopisa.

Također ima naviku da probudi osoblje i dovede ih u svoj ured kad je avion u mraku, pa onda raspravlja o predstojećim susretima s državnicima ili smišlja odgovor na medijske napise.

Jedan dužnosnik je ustvrdio da se predsjednik često usredotoči na negativnu vijest o njemu umjesto da je koncentriran na predstojeći susret s državnicima i raspored aktivnosti tijekom nekog službenog puta.

U.S. President Donald Trump speaks to the press aboard Air Force One en route to Bedminster, New Jersey, from Joint Base Andrews, Maryland, U.S., June 29, 2018. REUTERS/Eric Thayer
REUTERS

- Ne želi ići na spavanje, kazao je jedan član osoblja za CNN.

Trump je poznat po tome što mu ne treba puno sna, kazao je kako u Bijeloj kući spava samo četiri do pet sati. U avionu spava još i manje.

Često je u društvu sa svojim suradnicima i s njima čavrlja o sportu i tračevima iako mu je preporučeno da se pridruži prvoj dami u njihovoj privatnoj kabini i da se odmori. No, on s Melanijom u avionu ne provodi gotovo nimalo vremena, ponajmanje nasamo.

U predsjedničkom zrakoplovu nema predviđenih mjesta za spavanje, pa osoblje spava na minijaturnim kaučima ili se zavale u stolice i ispruže noge na stolu.

Ostali se ispruže po podovima konferencijskih soba ili po foteljama od kože uzduž aviona. Neki iskusniji članovi posade donesu prostirke kako bi spavali na mekanoj podlozi.

Trump sad ograničava putovanja u strane zemlje na jednu do dvije države odjednom i zbija susrete i protokolarne obaveze u samo nekoliko dana kako bi minimalizirao vrijeme provedeno u avionu. Također voli ići direktno u hotel nakon što se iskrca iz zrakoplova, barem na nekoliko sati. Trump se također više puta žalio na smještaj koji je smatrao neprikladnim i ispod standarda.

Dok su prijašnji predsjednici često putovali noću kako bi uštedjeli na vremenu, Trump često stiže na svoja odredišta noću i započinje sa susretima sljedeći dan.

U periodu kad se susretao s Kim Jong-unom u Vijetnamu ranije ove godine, Trump je iskazao svoj bijes u Air Force Oneu nakon što je vidio svog bivšeg odvjetnika Michaela Cohena kako svjedoči na Capitol Hillu nazivajući Trumpa lažljivcem uz tvrdnje kako je izbjegavao plaćati porez.

Komunikacijski odjel Bijele kuće je pripremio uslugu streaminga kako bi omogućili predsjedniku da gleda svoje omiljene programe nakon što je otkrio da Fox News nije dostupan u jednom hotelu. Uobičajeno je da ima više televizora u jednoj sobi, ovisno o dostupnom prostoru, kažu njegovi suradnici.

Trump navodno voli putovanja gdje je posebni gost za razliku od velikih skupova koji oduzimaju puno vremena u predsjednikovom rasporedu. Kažu da se osjećao 'zaskočeno' od strane drugih političara koje bi susretao na skupovima kao što su G7 i G20, piše Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:31