POSRNULA INSTAGRAM ZVIJEZDA

IRANKA KOJA SI JE IZOBLIČILA LICE NASTOJEĆI SE PRETVORITI U ANGELINU JOLIE ZAVRŠILA IZA REŠETAKA Terete je za bogohuljenje, nedolično odijevanje...

 Instagram

Iranska policija uhitila je zvijezdu društvenih mreža jer je drastično promijenila vlastiti izgled uslijed plastičnih operacija, izvijestila je poluslužbena novinska agencija Tasnim. Riječ je o Sahar Tabar (21) koja je privedena na temelju naloga teheranskog suda, koji se bavi 'kulturalnim zločinima' te društvenom i moralnom korupcijom, izvijestio je Tasnim u subotu navečer.

Terete je za bogohuljenje, poticanje na nasilje, nezakonito stjecanje imovine, poticanje mladih na korupciju i nepoštivanje pravila o odijevanju.

Sahar Tabar stekla je popularnost na Instagramu te više od 26.000 pratitelja nakon što je prošle godine objavila niz fotografija lica izobličenog nakon plastične operacije. Većina njezinih fotografija i video snimki koje je podijelila na Instagramu su uvelike obrađene u fotošopu kako bi bila što više nalik velikoj hollywoodskoj zvijezdi Angelini Jolie. Njezin profil vrvi pomalo jezivim fotografijama njezinog ispijenog lica, napumpanih usana i zašiljenog nosa.

Na nekim fotografijama Sahar Tabar ima bijeli flaster na nosu, uobičajen nakon plastične operacije. Takvi flasteri mogu se vidjeti na licima mnogih Iranaca na ulicama Teherana. Estetske operacije iznimno su popularne u Islamskoj Republici, a godišnje se obavi na desetke tisuća takvih operacija. Njezin je profil u međuvremenu izbrisan, a Instagram je jedina društvena mreža koja je u Iranu dopuštena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:01