JOSEPH RATZINGER

ISPOVIJEST OSOBNOG TAJNIKA BENEDIKTA XVI 'Papa se polako gasi, poput svijeće. Spokojan je, u miru s Bogom, sa sobom i sa svijetom'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 24.03.2016. u 23:50

© Max Rossi / Reuters

Papa u miru Benedikt XVI "polako se gasi kao svijeća", ali je i dalje lucidan, izjavio je u četvrtak njegov osobni tajnik, monsinjor Georg Gänswein.

" Joseph Ratzinger je star čovjek, ali je vrlo lucidan. Nažalost, sada se teško kreće i mora koristiti hodalicu", rekao je Gänswein u intervjuu za talijanski list BenEssere.

"Papa je spokojan, u miru s Bogom, sa sobom i sa svijetom. Ali je i dalje zainteresiran za sve i zadržao je onaj profinjeni smisao za humor. Još uvijek voli mačke. Contessa i Zorro, dvije mačke koje žive u našim vrtovima, često svrate kako bi ga pozdravile", dodao je.

Vatikanski glasnogovornik Federico Lombardi rekao je za AFP 'kako svi mogu vidjeti da [Benedikt] postaje krhkiji s vremenom te da je jasno da gubi snagu'.

Iako Benedikt više ne piše knjige, njegov um je i dalje bistar i dalje diktira pisma.

'Živi život monaha, ali to ne znači da se izolirao: moli se, čita, sluša glazbu, prima goste, svira klavir', rekao je Gänswein.

Izdvajamo