JOSEPH RATZINGER

ISPOVIJEST OSOBNOG TAJNIKA BENEDIKTA XVI 'Papa se polako gasi, poput svijeće. Spokojan je, u miru s Bogom, sa sobom i sa svijetom'

Former Pope Benedict XVI arrives escorted by Archbishop Georg Ganswein (R) to attend the canonisation ceremony of Popes John XXIII and John Paul II to start in St. Peter's Square at the Vatican April 27, 2014. Pope John XXIII, who reigned from 1958 to 1963 and called the modernising Second Vatican Council, and Pope John Paul II, who reigned for nearly 27 years before his death in 2005 and whose trips around the world made him the most visible pope in history, will be declared saints by Pope Francis at an unprecedented twin canonisation on Sunday. REUTERS/Max Rossi (VATICAN - Tags: RELIGION TPX IMAGES OF THE DAY) - RTR3MRTQ
 © Max Rossi / Reuters

Papa u miru Benedikt XVI "polako se gasi kao svijeća", ali je i dalje lucidan, izjavio je u četvrtak njegov osobni tajnik, monsinjor Georg Gänswein.

" Joseph Ratzinger je star čovjek, ali je vrlo lucidan. Nažalost, sada se teško kreće i mora koristiti hodalicu", rekao je Gänswein u intervjuu za talijanski list BenEssere.

"Papa je spokojan, u miru s Bogom, sa sobom i sa svijetom. Ali je i dalje zainteresiran za sve i zadržao je onaj profinjeni smisao za humor. Još uvijek voli mačke. Contessa i Zorro, dvije mačke koje žive u našim vrtovima, često svrate kako bi ga pozdravile", dodao je.

Vatikanski glasnogovornik Federico Lombardi rekao je za AFP 'kako svi mogu vidjeti da [Benedikt] postaje krhkiji s vremenom te da je jasno da gubi snagu'.

Iako Benedikt više ne piše knjige, njegov um je i dalje bistar i dalje diktira pisma.

'Živi život monaha, ali to ne znači da se izolirao: moli se, čita, sluša glazbu, prima goste, svira klavir', rekao je Gänswein.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:10