OBILJEŽENA KONTROVERZAMA

IVANKA TRUMP GASI SVOJU MODNU MARKU Kći predsjednika SAD-a kaže da se želi usredotočiti na rad u Washingtonu te da želi izbjeći sukob interesa

 Jonathan Ernst / REUTERS

Ivanka Trump, kći predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa i jedna od njegovih savjetnica u Bijeloj kući, gasi svoju modnu marku koja nosi njezino ime, piše CNBC. Ovaj potez dolazi otprilike godinu dana nakon što je Trump prestala raditi u tvrtki.

Tvrtka je svojih 18 zaposlenika u utorak obavijestila da se marka trajno gasi. Trump je rekla da želi izbjeći bilo kakve buduće potencijalne sukobe interesa te da se želi usredotočiti na svoj politički angažman u Washingtonu.

"Kada smo pokrenuli ovu marku, nitko nije mogao predvidjeti da ćemo postići takav uspjeh", napisala je Trump u emailu CNBC-u. "Nakon 17 mjeseci u Washingtonu, ne znam kada li ću se i hoću li se uopće vratiti tom poslu, međutim znam da se u dogledno vrijeme želim usredotočiti na poslove koje radim u Washingtonu pa ova odluka predstavlja jedini pošteni ishod za moj tim i moje partnere."

Pod modnom markom Ivanka Trump prodavali su se odjeća, modni dodaci, parfemi i slično, a otkad je pokrenuta 2014. godine, marka je prema tvrdnjama predsjednice tvrtke Abigail Klem doživjela značajan porast u prodaji. "Znam da je ovo bila jako teška odluka za Ivanku", rekla je Klem komentirajući vijest o gašenju tvrtke.

Marka Ivanka Trump se od pobjede Donalda Trumpa na američkim izborima 2016. godine morala suočiti s nekoliko kontroverzi, a neke su je robne kuće i otvoreno bojkotirale.

Primjerice, određeni komadi odjeće koji se prodaju pod markom Ivanka Trump proizvode se u Kini, a predsjednik Trump je više puta isticao važnost povećanja američke proizvodnje. Također, u travnju je odlučeno da carine koje je SAD uveo na određene kineske proizvode neće obuhvatiti tekstilnu industriju, a samim time i modnu marku Ivanka Trump. Robne kuća Nordstrom i Hudson's Bay povukli su marku iz prodaje zbog, kako kažu, loše prodaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:41