DRUŠTVENE MREŽE GORE

IVANKA TRUMP POHVALILA OPRAH PA SE SUOČILA S TSUNAMIJEM KRITIKA Donald: 'Pobijedio bih Oprah kad bi se kandidirala, ali uvjeren sam da neće'

 
 Profimedia

Nakon dojmljivog govora koji je Oprah Winfrey održala nakon što je primila Zlatni globus za životno djelo, na Twitteru se oglasila i Ivanka Trump hvaleći Oprahine snažne riječi.

'Upravo sam čula Oprahin snažan i inspirativan govor s jučerašnje dodjele Zlatnih globusa. Udružimo se svi, žene i muškarci, i recimo: 'Vrijeme je!'

U svojem je tweetu upotrijebila i hashtag #TimesUp koji se odnosi na kampanju pokrenutu kako bi se stalo na kraj seksualnom uznemiravanju u Hollywoodu. No, reakciji koju je dobila od ostalih korisnika društvene mreže, Ivanka se zasigurno nije nadala.

'Odlično! Sad možeš donirati novac za pravnu bitku žena koje optužuju tvojega oca', odgovorila joj je glumica Alyssa Milano.

'Ovo je dosad najlicemjernija i najgluplja izjava koja je došla iz Bijele kuće. Tvoj otac je povezan s nizom žrtava i podupire Roya Moorea. Ti si dio problema!', napisala joj je Jennifer Rubin, referirajući se na poraženog kandidata za senatora iz Alabame Roya Moorea, kojega je više žena optužilo da ih je napastovao dok su bile maloljetnice, a kojemu je Donald Trump u kampanji dao podršku.

'Govorila je o tvom ocu! Kako ti to nije jasno?', rekla joj je Carla Elvidge.

'Hoćeš li zamoliti tatu da odstupi?', pitao ju je Justin Hendrix.

U međuvremenu, Ivankin otac, Donald Trump, komentirao je nagađanja da će se Oprah Winfrey kandidirati za američki predsjednicu na izborima 2020.

Razgovarajući s novinarima u Bijeloj kući, Trump je rekao da bi taj okršaj 'bio jako zabavan'. 'Da, pobijedio bi Oprah', izjavio je.

'Dobro je poznam. Volim je. Mislim da se neće kandidirati', odgovorio je Trump na pitanje o mogućim političkim ambicijama voditeljice, glumice i poslovne žene.

Obožavatelji Oprah Winfrey u ponedjeljak su nakon njenog govora podrške onima koji su razotkrili spolno zlostavljanje u Hollywoodu i drugdje zatrpali Twitter pozivima da se kandidira za predsjednicu SAD.

Nagli porast broja tweetova označenih s #Oprahforpresident i #Oprah2020 uslijedio je nakon njenog govora na dodjeli nagrada Zlatni globus, gdje je kao prva crna žena u nedjelju dobila nagradu za životno djelo.

Glumica, filmska i televizijska producentica, i direktorica njenog kablovskog televizijskog kanala OWN počast je dobila kao uzor ženama i osoba koja je promicala snažne ženske likove.

I republikanski predsjednik Donald Trump je uspješnu predsjedničku kampanju vodio oslanjajući se na popularnost koju je stekao televizijskim showom 'Pripravnik'.

Posljednjih je godina Winfrey podržavala demokratske predsjedničke kandidate, Baracka Obamu 2008. i Hillary Clinton 2016.

Ranije je govorila da je ne zanima kandidatura za predsjednicu te je, primjerice u razgovoru za postaju CBS u listopadu na pitanje o izborima 2020. rekla da 'za nju neće biti nikakve kandidature'.

Los Angeles Times je, međutim, prenio izjavu od nedjelje Stedmana Grahama, Oprahinog dugogodišnjeg partnera, da je to 'na ljudima... Ona bi to apsolutno učinila'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:13