BLIZAK SA ŠARIĆEM?

IVICA DAČIĆ NA UDARU POLICIJE Najbliži suradnik završio na policiji, oduzeli mu putovnicu

Jedan od najbližih suradnika srbijanskog premijera Ivice Dačića ispitan je na policiji, nakon čega mu je oduzeta putovnica

BEOGRAD - Nekadašnji šef ureda Ivice Dačića, danas srbijanski diplomat u Grčkoj Branko Lazarević, pušten je nakon dvodnevnog saslušanja da se brani sa slobode, ali mu je oduzeta putovnica i zabranjeno susretanje i komuniciranje s osumnjičenima u istrazi o navodnim vezama političara s kriminalnim skupinama.

Iako se spekuliralo tko bi mogle biti osobe s kojima Lazarević ne smije komunicirati, nema službenih potvrda o kome je riječ.

Otpravnik poslova u srbijanskom veleposlanstvu u Ateni i šef Dačićeva ureda u vrijeme kada je Dačić bio ministar unutarnjih poslova, proveo je od srijede do četvrtka na saslušanju u policiji i tužiteljstvu više od 14 sati.

Lazareviću je policija prvo odredila zadržavanje od 48 sati, a nakon saslušanja u Specijalnom tužiteljstvu za organizirani kriminal nije zatražen tridesetodnevni pritvor, ali su uvedene mjere zabrane i ograničenja, a dok traje istražni postupak neće smjeti napustiti prebivalište i mora se svakog prvog ponedjeljka javljati policiji.

Lazarevića mediji već mjesecima dovode u vezu s osumnjičenima iz kriminalnog klana odbjeglog Darka Šarića, a među ostalim i s Rodoljubom Radulovićem optuženim za krijumčarenje kokaina. Radulović se istodobno dovodi u vezu s Ivicom Dačićem koji je krajem prosinca priznao da se poznaju, ali ne i da je znao kakvim se sve poslovima bavi ovaj poduzetnik, ustvrdivši kako je Radulović "naškodio i njemu i njegovoj obitelji."

Saslušanje Lazarevića Dačić nije želio komentirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 06:01