KRAH PREGOVORA

PREDIZBORNE TRZAVICE 60 pijanih političara potuklo se u restoranu, letjele su čaše i boce

Policija tvrdi da su političari okupljeni u restoranu imali od 1,2 do 1,9 promila u krvi

Srpski premijer Ivica Dačić i njegova Socijalistička partija Srbije već su dugo u koaliciji s Jedinstvenom Srbijom Dragana Markovića Palme, živopisnog gradonačelnika Jagodine, poznatog po tome što je svom gradu od 35.000 stanovnika osigurao zoološki vrt sa 400 životinja, od kojih je najpoznatija žirafa, odnosno mužjak žirafe kojemu je prije dvije godine, u sklopu antigay kampanje, nabavio ženku.

Letjele čaše i boce

Kako se bliže izbori, tako tenzije među koalicijskim partnerima rastu pa je ovih dana i policija morala intervenirati jer se potuklo 60 dužnosnika socijalista i Jedinstvene Srbije u restoranu hotela Vojvodina u Staroj Pazovi. Sastanak je organiziran kako bi se uoči izbora pomirili općinski odbori tih stranaka, no popilo se malo više pa je nakon ponoći izbila opća tučnjava, piše Blic. Branislav Trifunović iz vojvođanskog ogranka SPS-a najprije se verbalno sukobio sa Srđanom Kruževićem, šefom Palmine stranke u Vojvodini i direktorom Elektrovojvodine, a onda su se i potukli.

“Trifunović je prvo Kruževića uhvatio za ovratnik, ali Kružević se bolje snašao u tom metežu pa ga je udario šakom u glavu. Bacio ga je na pod i šutirao. Tad je krenula opća tučnjava, letjele su čaše i boce”, prenosi Blic. Opći raspašoj prekinula je tek policija. Na mjesto incidenta došla je i Hitna pomoć. Policija je utvrdila da nitko od prisutnih nije imao manje od 1,2 promila: svi su imali od najmanje 1,2 do 1,9 promila alkohola u krvi.

‘To su podmetanja’

Jedan član Općinskog odbora SPS-a iz Stare Pazove ispričao je da su se tukli i nakon izlaska iz restorana: kad je izašao iz hotela Vojvodina, vidio je da dvojica tuku njegova stranačkog kolegu Gorana Antića. Čovjek je ležao u lokvi krvi, a kad mu je ovaj krenuo upomoć, i sam je zadobio teške ozljede glave. Obojica su pomoć zatražila u Urgentnom centru u Beogradu.

Šefovi su demantirali da su se tukli, ali teško im je povjerovati kad svaki govori svoje: socijalist Trifunović kaže da se lijepo družio s Kruževićem, a neki drugi ljudi su se tukli, dok Kružević iz Palmine stranke izjavljuje da uopće nije bio u Pazovi! Kružević čak tvrdi da u posljednje vrijeme nije bio u Pazovi ni u prolazu te sve svodi na podmetanja u kampanji.

- Te i slične priče, koje nam podmeću, podsjećaju na one staljinističke: kad vam ne mogu ništa, kažu da ste izdajnik ili gay - optužuje Palmin čovjek u Vojvodini.

Usklađivanje priča

Socijalist Trifunović, pak, mirno je rekao novinarima da se na koalicijskom susretu u kafani družio s Kruževićem, kojega zove “drugom, prijateljem i bratom”. On kaže da se nisu tukli i da je otišao kući prije ponoći te da su se poslije potukli neki nepoznati ljudi. No, čini se da je priča o tučnjavi političara točna jer nisu stigli uskladiti priče: predsjednik Općinskog odbora Jedinstvene Srbije iz Pazove, Goran Vranješ, potvrdio je za Blic da su se tukli, ali ne on i njegovi kolege iz Pazove, nego članovi iste stranke iz Novog Sada!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 19:46