STRAVIČNO ISKUSTVO

IZ BOLNICE PUŠTEN JEDAN OD DVOJE BRITANACA OTROVANIH NOVIČOKOM Nervni plin kojim je otrovan bio je u bočici koja je pronađena u njegovoj kući

Dawn Sturgess i Charlie Rowley
 / FACEBOOK

Charlie Rowley, jedan od dvoje Britanaca otrovanih prošlog mjeseca nervnim plinom novičokom, pušten je u petak iz bolnice. Rowley i Dawn Sturgess razboljeli su se nakon izlaganja nervnom otrovu na jugozapadu Engleske, blizu mjesta gdje su ruski dvostruki agent Sergej Skripal i njegova kći Julia u ožujku napadnuti istim otrovom.

''Zadovoljstvo mi je potvrditi da je Charlie Rowley ranije danas otpušten iz bolnice. Charlie je prošao kroz stravično iskustvo koje mnogi od nas ne mogu ni zamisliti'', rekla je Lorna Wilkinson, glavna sestra u okružnoj bolnici u Salisburyju.

Sturgess je preminula ranije ovoga mjeseca i njezina se smrt tretira kao ubojstvo. Velika Britanija optužila je Rusiju za trovanje Skripaljevih što službeni Kremlj uporno odbacuje. Incident je doveo do međusobnog protjerivanja brojnih diplomata i pogoršavanja ionako loših odnosa dviju država.

Policija navodi kako je novičok, koji je ubio Sturgess, bio u bočici pronađenoj u Rowleyjevoj kući. Paul Cosford iz britanskog ministarstva zdravstva rekao je kako Rowley može sigurno napusti bolnicu. ''Otpuštanje gospodina Rowleya ne predstavlja rizik ni za koga u zajednici'', zaključio je Cosford.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:53