APEL ZA HITNU OBUSTAVU NASILJA

IZETBEGOVIĆ NA SASTANKU S PALESTINSKIM PREDSJEDNIKOM 'BiH snažno podržava neovisnu Palestinu, obustavu nasilja i gradnje na okupiranim teritorijima'

 
Mahmud Abas i Bakir Izetbegović
 Mohamad Torokman / REUTERS

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je bošnjački član državnog vrha, susreo se u srijedu u Ramallahu s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom pri čemu se zauzeo za uspostavu palestinske države, obustavu nasilja i izgradnje na okupiranim palestinskim teritorijima.

Kako je priopćeno iz Predsjedništva BiH, Izetbegović je tijekom susreta s Abasom istaknuo da njegova zemlja snažno podržava održavanje mirovne konferencije koja bi donijela pravedno i dugoročno rješenje konflikta, zasnovano na načelima međunarodnog prava i s ciljem uspostavljanja dviju neovisnih država.

"Pozvao је na poštivanje rezolucija UN-a, zaustavljanje svakog vida nasilja i obustavu gradnje na okupiranim palestinskim teritorijama, kako bi se stvorili uvjeti za obnovu mirovnih pregovora i rješavanje višedesetljetne krize", navodi se u priopćenju iz Predsjedništva BiH.

Palestinian President Mahmoud Abbas meets with Chairman of the Tripartite Presidency of Bosnia and Herzegovina Bakir Izetbegovic in Ramallah, in the occupied West Bank, August 29, 2018. REUTERS/Mohamad Torokman
Mohamad Torokman / REUTERS
Mahmud Abas i Bakir Izetbegović

Izetbegović je prenio i zabrinutost za nedavne tragične događaje u pojasu Gaze, tijekom kojega je Predsjedništvo BiH apeliralo na hitnu obustavu nasilja i obnovu dijaloga.

Prije susreta s predsjednikom Abasom, Izetbegović je posjetio mauzolej u kojem odao počast bivšem palestinskim lideru Jaseru Arafatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:03