ZRAČNI NAPAD

IZRAEL BOMBARDIRAO GLAVNU LUKU U POJASU GAZE Dva su broda znatno oštećena, Hamas nije dopustio novinarima da priđu lokaciji

 Mohammed Salem / REUTERS

Izraelsko zrakoplovstvo je priopćilo da je u petak navečer bombardiralo glavnu luku u Pojasu Gaze, a palestinski čelnici su rekli da su u napadu korištene bespilotne letjelice koje su oštetile dva broda pri čemu nitko nije stradao.

Ovo bi mogao biti prvi zračni napad izraelske avijacije na tom području od rata Izraela i palestinskih paravojnih postrojbi 2014.

Bespilotne letjelice su "pogodile dva broda u luci u Gazi", navodi se u priopćenju ministarstva unutarnjih poslova Pojasa Gaze u kojemu vlast obnaša Hamas.

Izraelska vojska je pak priopćila da je njezino zrakoplovstvo "pogodilo šest vojnih meta pomorskih snaga terorističke organizacije Hamasa u Pojasu Gaze".

U priopćenju se ne navodi gdje se točno dogodio napad.

Očevici su rekli da su dva broda znatno oštećena u bombardiranju i da su Hamasove sigurnosne snage spriječile novinare da dođu na mjesto događaja.

Istog dana trojica Palestinaca su poginula u pucnjavi izraelskih vojnika u Pojasu Gaze duž izraelske granice gdje je 30. ožujka počeo velik prosvjedni pokret nazvan "veliki hod za povratak".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:42