TEHERAN ODMAH REAGIRAO

'IZRAEL JE JEDINA DRŽAVA KOJA UBIJA IRANCE! ZATO SU TAKO I SUZDRŽANI' Ministar prozivajući Washington vjerojatno otkrio više nego što je trebao

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 21.07.2019. u 16:59

An Israeli soldier rides an armoured vehicle during a army drill after the visit of Israeli Defence Minister Avigdor Lieberman in the Israeli-occupied Golan Heights, Israel August 7, 2018. REUTERS/Amir Cohen - RC12F6A5FAA0
REUTERS

Izraelski vojnik

 

Izraelski ministar izjavio je u nedjelju da je Izrael "jedina država na svijetu koja već dvije godine ubija Irance".

Ministar za regionalnu suradnju Tzachi Hanegbi izjavio je to u razgovoru za izraelski radio govoreći o pojačanim napetostima u odnosima između Irana i SAD-a.

Bio je to odgovor na pitanje o "opreznom držanju" Washingtona u vezi sa sporom između američkog bliskog saveznika Velike Britnaije i Irana oko tankera koje su zaplijenile dvije zemlje.

Novinar je upitao Hanegbija što bi se dogodilo kada bi Izrael i Iran bili u takvoj situaciji.

""Mi smo Iran napali tisuću puta u Siriji, nekad to priznamo sami, nekad to objave strani mediji, nekad zapovjednik vojske, nekad zapovjednik zrakoplovstva, ali to je koordinirana politika", rekao je.

"I kao što vidite odgovor Irana je vrlo suzdržan, ne zato što nemaju kapacitete, nego zato što znaju da s Izraelom nema šale", istaknuo je ministar.

Iranska tevevizija Press na to je reagirala tvitom: "Pogledajte kako Izraelci otvoreno i ponosno govore o ubijanju Iranaca!".

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu prošloga je mjeseca rekao: "Izrael je stotine puta djelovao kako bi spriječio da Iran ojača vojnu pritusnost u Siriji, dok otvoreno i aktivno poziva i radi na uništenju Izraela".

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo