DISKRETNA UVREDA

Izraz ‘Idemo, Brandone‘ potpuno je zaludio konzervativnu Ameriku. Što to zapravo znači?

"Idemo, Brandone!" otada je skandiran na fakultetskim nogometnim utakmicama, tiskan na majicama i hvaljen od strane republikanaca.
Brandon Brown 
 Jared C. Tilton/AFP

U četvrtak je zastupnik Bill Posey, republikanac s Floride, završio govor u Zastupničkom domu neobičnim uzvikom: "Idemo, Brandone!", prenosi Slate.

"Želimo da pomognete vratiti Ameriku tamo gdje ste je našli i ostavite je dovraga na miru", poručio je predsjedniku Bidenu neposredno prije navijanja za Brandona, koje je popratio pogrešnim udarcem šake.

Što to zapravo znači i što je pjesnik htio reći? Izraz koji je došao od člana Kongresa izazvao je pomutnju na internetu.

- Zašto? Tko je Brandon i kakve on veze ima s obnavljanjem ili ne vraćanjem Amerike?

Odgovor je vrlo jednostavan. Bradon je vozač trkaćih automobila, ali to je u cijeloj priči manje važno. Puno je zanimljivije što znači fraza "Idemo, Brandone!".

To je eufemizam - a njegov izravni prijevod je "J**** Joea Bidena".

Da bismo razumjeli kako se očito ohrabrenje pretvorilo u desničarski poklič, moramo se vratiti na NASCAR utrku na Talladega Superspeedwayu koja se održala prije otprilike tri tjedna. Bio je to veliki dan za 28-godišnjeg vozača Brandona Browna, koji je upravo postigao svoju prvu pobjedu, zbog čega ga je pred kamerama intervjuirala novinarka NBC Sports Kelli Stavast. Stavast je u hodu rekla Brownu da publika navija "Idemo, Brandone" u njegovu čast.

Pogledajte video

Svatko tko je gledao utrku mogao je jasno čuti da to nije ono što je publika uzvikivala. Ljudi su urlikali 'F*** Joe Biden'. Nejasno je, je li Stavast pogrešno čula ili je, kako su objavile neke kuće, pokušavala ispraviti štetu, no Stavast kasnije nije komentirala to pitanje.

Neka zabuna bila bi donekle razumljiva - "Idemo, Brandon" ima isti broj slogova kao "J*** Joea Bidena". No, konzervativcima koji vjeruju da im mediji neprestano lažu, to se činilo kao moćan primjer novinara koji iskrivljuje istinu.

Uzvik "Idemo, Brandone!" otada je skandiran na fakultetskim nogometnim utakmicama, tiskan na majicama i hvaljen od strane republikanaca poput senatora Teda Cruza. Također se nalazi u trendovima na društvenim mrežama kao način kritiziranja Bidena i okrivljavanje njega za sve što u zemlji u bilo kojem trenutku ide po zlu.

Prema tehničkoj stranici BGR, "Idemo, Brandone", sad se jednostavno koristi kao zamjena za vulgarnije psovke upućene predsjedniku Bidenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:13