AVIONSKA NESREĆA

Jamajka: Zrakoplov se prepolovio pri slijetanju, 40 ljudi ozlijeđeno

Zrakoplov je zbog snažne kiše imao problema sa slijetanjem, a kada je udario u tlo počeo je odskakivati te kliziti dok na kraju nije potpuno izletio sa sletne staze
 Reuters

KINGSTON - Zrakoplov American Airlinesa na letu iz Miamija preletio je u utorak sletnu pistu na zračnoj luci jamajkanskog glavnog grada, Kingstona. Ozlijeđeno je više desetaka ljudi, procijenjuje se 40, no, srećom, nitko nije poginuo.

Let 331 poletio iz međunarodne zračne luke u Miamiju oko 3 sata jutro i stigao je na aerodrom Norman Manley u Kingstonu u 4,22 sata.

Prema informacijama jamajkanske vlade, zrakoplov se raspolovio na dva dijela pri čemu je ozlijeđeno 29 putnika koji prevezeni u kingstonsku bolnicu dok je drugima liječnička pomoć pružena odmah na zračnoj luci. Većina ih je imala posjekotine te krvarila, no niti jedan putnik nije se nalazio u smrtnoj opasnosti.

Svi su putnici bez ikakvih problema izašli iz zrakoplova koji inače prevozi 140 putnika te članove posade.

Svjedoci navode kako je zrakoplov zbog lošeg vremena i snažne kiše imao problema sa slijetanjem. Kada je dotakao tlo, to jest udario, počeo je odskakivati te kliziti po sletnoj stazi da bi na kraju potpuno izletio s nje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:07