PRESUDA U NIŠU

Jedan od najgorih seksualnih predatora na Balkanu osuđen na doživotni zatvor!

Ninoslav Jovanović djevojčicu iz sela Suvi presreo je na putu do škole i oteo te zlostavljao desetak dana
Ninoslav Jovanović
 Robert Fajt/CROPIX

Viši sud u Nišu osudio je Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski brijač, na doživotnu kaznu zatvora. Iako je postupak bio zatvoren za javnost zbog zaštite interesa maloljetne žrtve, presuda je javno objavljena.

Viši sud u utorak je donio prvu presudu doživotne robije u Srbiji nakon ukidanja smrtne kazne u svibnju 2019. godine, kad su na snagu stupile izmjene Kaznenog zakona kojima je za najteže zločine predviđena kazna doživotnog zatvora, piše portal Mondo.rs.

Zbog zvjerskog zlostavljanja dvanaestogodišnje djevojčice iz okolice Niša, sutkinja Tamara Savić osudila je Ninoslava Jovanovića (48) na kaznu doživotnog zatvora.

Suđenje Jovanoviću počelo je krajem svibnja prošle godine, a završeno je 30. prosinca. Kaznena djela za koja se tereti Jovanović, kao i detalji suđenja, ostali su nepoznati zbog isključenja javnosti.

Jovanović je odbio biti na izricanju presude.

Jovanović je više od 20 godina proveo u zatvorima, a sad se nalazi u pritvoru. Djevojčicu iz sela Suvi presreo je na putu do škole i oteo 20. prosinca 2019. te zlostavljao je desetak dana, nakon čega je ona pronađena, a on je uhićen sedam dana kasnije, piše Mondo.hr.

Nesretna djevojčica bila je ošišana, imala je modrice po tijelu, a od trauma se oporavljala u Kliničkom centru u Nišu.

Jovanović je i prije u dva navrata bio osuđivan za silovanje na kazne od 10 i 12 i pol godina zatvora, koje je i odslužio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 06:26