VELIKA TRAGEDIJA

JEZIVI ZAPISI IZ CRNE KUTIJE 'Čuju se samo alarmi kako trešte, glasova pilota nema...'

Istražitelj je opisao za medije traumatičnu snimku zadnjh trenutaka leta, dok su piloti očajnički pokušavali izravnati zrakoplov
 Flickr/FlightRadar24

JAKARTA - Istražitelj zrakoplovnih nesreća koji radi na tragičnom slučaju AirAsia leta 8051, a koji je odlučio ostati anoniman, opisao je za medije traumatičnu snimku zadnjh trenutaka leta, dok su piloti očajnički pokušavali izravnati zrakoplov prije nego se zabio u more.

Istražitelj je za AFP izjavio kako su snimke iz crne kutije otkrile da su u kokpitu treštali brojni alarmi dok su se piloti borili sa zrakoplovom, među njima i alarm koji je ukazivao na gubitak uzgona.

ŠOKANTNA ISTINA 'Malezijski se avion prije pada uspinjao brže od vojnog lovca, za ne povjerovati'

Treštanje alarma, koje je trajalo dugo vremena, bilo je toliko glasno da je nadglasalo sve glasove iz kokpita.

Za sada su istražitelji isključili mogućnost sabotaže, nakon pregledavanja podataka iz crnih kutija, a indonezijski ministar prometa Ignasius Jonan je obavijestio javnost da se zrakoplov uzdizao nevjerojatno brzo - oko 2000 metara u minuti, a potom je naglo pao i nestao.

Danas je pronađeno još 6 tijela stradalih putnika, pa je broj izvučenih iz olupine i mora narastao na 59, od ukupno 162 putnika i posade koji su se nalazili u zrakoplovu u vrijeme nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 01:30