UBOJITI VIRUS

Juščenko: U Ukrajini od gripe umrlo 48 ljudi

Kako bi se spriječilo daljenje širenje bolesti, u zemlji su zatvorene škole. Ministar zdravstva je pak objavio da je od svinjske gripe preminula samo jedna osoba
Women are taken care of in an intensive care unit at a hospital in Ternopil in western Ukraine, October 31, 2009. Ukraine closed schools and banned public meetings including election rallies and restricted travel on Friday for a three-week period after confirming its first death from H1N1 flu. REUTERS/Viktor Gurniak (UKRAINE POLITICS HEALTH)
 STRINGER/RUSSIA

MOSKVA - Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko izjavio je da je u toj bivšoj sovjetskoj republici od gripe umrlo 48 ljudi.

SPECIJAL: SVE O SVINJSKOJ GRIPI

Ukrajinski šef države nije pobliže objasnio na koju gripu misli. Dodao je da je u bolnicama skoro 5.000 ljudi, a oboljelih je čak 154.200, stoji u transkriptu objavljenom na njegovoj web stranici. Juščenko je izjavio da je u petak od virusa H1N1 umrlo 11 Ukrajinaca. Kako bi se spriječilo daljenje širenje bolesti, u zemlji su zatvorene škole i kina.

Ministar zdravstva Vasilij Knjaževič danas je pak objavio da je od svinjske gripe preminula samo jedna osoba, dok je zaraženih tim virusom tek 13.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) prošli je tjedan objavila kako je u svijetu ukupno zabilježeno 5.000 smrtnih slučajeva, no većina zemalja prestala je bilježiti nove slučajeve pa je broj osoba koje su izgubile život od posljedica ove bolesti daleko veći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:16