VELIKI KORAK NAPRIJED

JUŽNA I SJEVERNA KOREJA ĆE PROŠETATI POD ISTOM ZASTAVOM NA OLIMPIJSKIM IGRAMA Sastavit će se i zajednička ekipa dvije države, što nije sve usrećilo...

 
Predstavnici dvije Koreje na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Torinu 2006.
 Dylan Martinez / REUTERS

Sportaši Južne i Sjeverne Koreje prošetat će pod zastavom "Ujedinjene Koreje" na otvaranju Zimskih olimpijskih igara koje se održavaju u južnokorejskom PyeongChangu sljedećeg mjeseca, javlja Sky News.

Osim toga, dvije države su objavile da će formirati i prvu zajedničku ekipu - u ženskom hokeju na ledu.

No, trener južnokorejske ekipe u hokeju na ledu, kao i nekoliko konzervativnih dnevnih novina, izrazili su zabrinutost zbog zajedničke ekipe navodeći kako bi to moglo umanjiti šanse Južne Koreje da osvoji medalju, piše BBC.

Sjeverna Koreja će na ZOI u PyeongChang poslati delegaciju od 550 osoba, od toga će 230 biti navijačice, 140 akrobati, a njih 30 taekwondoaši. Čitava će delegacija u Južnu Koreju doći 25. siječnja.

Dvije su države pod "Zastavom ujedinjenja" već prošetale na otvaranju Olimpijskih igara u Sydneyu 2000 i Ateni 2004., te Zimskih olimpijskih igara u Torinu 2006. godine, kao i nekim kontinentalnim i regionalnim sportskim priredbama.

Ispod možete vidjeti otvaranje ZOI u Torinu gdje su sportaši Južne Koreje i Sjeverne Koreje prošetali pod jednom zastavom (premotajte na 9:10).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:03