NJEMAČKA I AUSTRIJA

KAOS U PROMETU ZBOG SNJEŽNE OLUJE: Otkazano 120 letova, brojne ceste u Alpama zatvorene su zbog straha od lavina

 
 Profimedia, Zuma Press - News

Snježna oluja u južnoj Njemačkoj donijela je radost skijašima, no i frustracije putnicima zbog velikih količina snijega, kojega u Alpama ima i do 50 centimetara.

Najmanje 120 letova otkazano je u subotu u najvećoj zračnoj luci u južnoj Njemačkoj u Münchenu, rekla je glasnogovornica aerodroma, dodajući da će se ta brojka i povećati.

Osim toga, ima i puno kašnjenja, najmanje 70 letova kasni oko sat vremena i više. Za subotu je bilo predviđeno 850 polijetanja.

Njemačka hidrometeorološka služba objavila je upozorenje za područje Alpa i susjedne regije. Snijega je toliko da čak tri grane mogu puknuti pod težinom svježeg snijega.

U susjednoj Austriji također su se otkazivali letovi, a brojne ceste u Alpama zatvorene su zbog straha od lavina.

Loše vrijeme dolazi u periodu kad se najveći broj Nijemaca vraća sa zimskih praznika upravo s alpskih skijališta. Prometni kaos bio je očit u južnoj Njemačkoj. Deseci nezgoda zabilježeni su u saveznim državama Bavarskoj i Baden-Wuerttembergu.

No za neke stanovnike ovo vrijeme donosi radost.

- Zima je i snijeg pada. Ništa dramatičnije od toga nije se dogodilo - rekla je glasnogovornica prometno-operativnog centra u Münchenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:42