VOJNA POBUNA

KAOS U VENEZUELI Tijekom prošlog tjedna je uhićeno 233 ljudi, poginulo je pet osoba

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 07.05.2019. u 07:56

People drive their motorcycles near a burnt bus during anti-government protests, in Caracas, Venezuela April 30, 2019. REUTERS/Carlos Eduardo Ramirez
Carlos Eduardo Ramirez / REUTERS

Antivladini protesti u Caracasu

Pet je osoba poginulo, a 233 su uhićene tijekom sukoba prošloga tjedna u Venezueli do kojih je došlo u trenutku prosvjeda pokrenutih pozivom Juana Guaidoa na vojnu pobunu protiv Nicolasa Madura, objavio je državni tužitelj Tarek William Saab.

"Uhićeno je oko 233 ljudi, a poginulo je pet osoba. Svi se slučajevi istražuju", rekao je Saab u televizijskom intervjuu.

Prethodni podaci nevladinih organizacija, četiri su osobe poginule u sukobima koji su izbili tijekom prosvjeda u utorak i srijedu u cijeloj Venezueli.

Prosvjede je pokrenuo poziv na pobunu oporbenog čelnika Juana Guaidoa vojnim snagama. On se pojavio prošloga utorka u zoru u blizini baze u Caracasu, tvrdeći da ima potporu skupine vojnika koji su se priključili pobuni.

Njegov poziv nije prihvaćen istoga trena. Predsjednik Nicolas Maduro iste je večeri izjavio da je spriječio "pučističku čarku" te je obećao da će kazniti "izdajice". Glavni stožer potvrdio je svoju lojalnost šefu države.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo