POKRENUTA ISTRAGA

Kod nas je bila godinama u vegetativnom stanju, a onda je odjednom počela stenjati. Ništa nam nije bilo jasno, ali ubrzo smo shvatili: Ona rađa bebu!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 08.01.2019. u 23:50

Female patient lying in hospital bed, Image: 70059527, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, PhotoAlto A
Profimedia, PhotoAlto A

Ilustracija

Direktor tvrtke u čijem je vlasništvu dom za njeguv teško bolesnih pacijenata u američkoj saveznoj državi Arizoni podnio je ostavku nakon što je otkriveno da je jedna od štićenica doma, žena koja je već godinama u vegetativnom stanju, rodila dijete, javlja BBC. Ostavku Billa Timmonsa uprava Hacienda HealthCarea je jednoglasno prihvatila, objavila je kompanija u priopćenju.

Žena je bila više od deset godina smještena u jedan dom u blizini Phoenixa te je zahtijevala 24-satnu njegu, a policija je nakon objave informacije da je žena rodila pokrenula istragu. Identitet žene nije objavljen, a mediji javljaju kako se porođaj dogodio 29. prosinca 2018. godine.

- Prema onome što sam čuo, čini se da je stenjala te osoblje isprva nije znalo što se s njom događa, rekao je izvor lokalnoj TV postaji KPHO-TV. - Nitko od osoblja nije znao da je ona trudna dok se nije počela porađati, dodao je.

Gary Orman, izvršni potpredsjednik Hacienda HealthCarea, izjavio je da neće prihvatiti ništa manje nego punu istinu o ovoj "apsolutno užasavajućoj situaciji", s obzirom da je očito da je netko seksualno napao vegetirajuću pacijenticu.

Istodobno, New York Times javlja kako su se pojavila nove informacije o ovom domu te se navodi da pacijentima nije bila osigurana dovoljna razina privatnosti dok su bili goli ili se tuširali.

Iz policije u Phoenixu su pak objavili kako je istraga u tijeku te odbili dati dodatne informacije o slučaju, a iz tvrtke Hacienda HealthCare su dodali kako u potpunosti surađuju s istražiteljima.

Slučajem se bavi i Odjel za zdravlje američke savezne države Arizone koji je u dom poslao svoje inspektore kako bi provjerili kako se postupa s pacijentima.

Navode da su ondje uveli "dodatne sigurnosne mjere", a u domu su nakon izbijanja skandala promijenjeni protokoli postupanja sa štićenicima te sada muške članove osoblja koji ulaze u sobu ženskih pacijentica mora uvijek pratiti netko od ženskog osoblja.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo