'IMA DOBRE I LOŠE DANE'

'KOMUNICIRA S NAMA PUTEM SIGNALA IZ UDALJENOG SVIJETA' Obiteljski prijatelj progovorio o zdravstvenom stanju Michaela Schumachera

Michael Schumacher of Germany looks on during a news conference at the end of the official presentation of the new Ferrari Formula One race car 248 F1 at the Mugello racetrack in Scarperia, central Italy, January 24, 2006. REUTERS/ - RTR188ZY
Tony Gentile / REUTERS

Njemački mediji pišu da se obitelj bivšeg vozača Formule 1 Michaela Schumachera nada "medicinskom čudu" te da Schumacher s njima komunicira putem signala iz "udaljenog svijeta" u kojem se trenutno nalazi, donosi Daily Mail.

Schumacher se trenutno nalazi u svom domu u Ženevi u Švicarskoj gdje se za njega brinu obitelj i medicinski profesionalci. Navodno na za tretman liječenja obitelj troši 130.000 tjedno.

Podsjećamo, bivši je vozač Formule u prosincu 2013. godine ozlijedio glavu na skijanju u francuskim Alpama te ne može niti hodati niti govoriti.

Neimenovani obiteljski prijatelj Schumacherovih rekao je za njemački časopis Brunte da fizička sprema u kojoj se Schumacher nalazio neposredno prije ozljede pomaže bivšem vozaču Formule 1 u borbi za oporavak.

"Corinna i njihova djeca (Mick (18) i Gina (20)) se nadaju da će se dogoditi medicinsko čudo", rekao je za obiteljski prijatelj. "(Michael Schumacher) šalje signale iz udaljenih svjetova."

Sedmerostruki je prvak u Formuli 1 nakon doživljene nesreće stavljen u induciranu komu na šest mjeseci. Schumacherovo zdravstveno stanje opisano je kao iznimno opasno, a liječnici su mu operativnim zahvatima već dva puta direktno spašavali život. Schumacher je nakon tih operativnih zahvata probuđen iz kome te je premješten iz bolnice u Grenobleu u Ženevu na kućnu njegu.

Njegova je menadžerica Sabine Kehm u prosincu 2016. godine rekla da Schumacherovo zdravlje nije javna stvar te da ga niti ona niti članovi obitelji neće komentirati.

"Moramo štititi njegovu intimu, a svaka izjava o njegovom zdravlju narušila bi tu intimu", piše u izjavi koju je tada dala Kehm. "Michael je uvijek štitio svoju privatnost te je razlikovao između svog privatnog i javnog života."

Johnny Herbert, bivši Schumacherov kolega iz Formule 1, rekao je da legenda automobilizma ima "dobre i loše dane", a Schumacherov prijatelj Ross Brawn je rekao da se nada da će se Schumacher oporaviti.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo