UGOSTITELJSTVO U KAOSU

‘Konobare plaćamo po milijun kuna, ali oni više ne žele raditi na Badnjake i Novu godinu‘

Dobar dio njih se nikad neće vratiti svojim starim karijerama, usprkos činjenici da su mnogi konobari danas dobro plaćeni
 Ed Jones/AFP
Dobar dio njih se nikad neće vratiti svojim starim karijerama, usprkos činjenici da su mnogi konobari danas dobro plaćeni

Nakon što su brojni restorani u pandemiji privremeno zatvorili svoja vrata i radnike poslali kućama, kad je stiglo vrijeme da ih nanovo otvore, shvatili su kako su neki njihovi dotadašnji zaposlenici zauvijek okrenuli leđa ugostiteljstvu te se pronašli u nekim novim karijerama.

To je razlog zašto dobar dio njih trenutno ima velikih problema s organiziranjem svekodnevnog posla, a poznati austrijsko - američki kuhar Wolfgang Puck u intervjuu za Yahoo finance pojasnio je kako se dobar dio njih vjerojatno nikad niti neće vratiti nazad svojim starim karijerama, usprkos činjenici da su mnogi konobari danas dosta dobro plaćeni.

" Mnogi ljudi iz ove industrije su u međuvremenu promjenili svoj lifestyle. Kažu nam da ne žele raditi na Dan žena, na Badnjak, na Silvestrovo ili nedjeljom. Ve...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 20:05