ZNAČAJNA MATERIJALNA ŠTETA

Krađe u katoličkim crkvama u Subotici

Ilustracija
 Marko Djurica / REUTERS

U nekoliko dana razmaka obijena su i pokradena dva katolička crkvena objekta u Subotici - pokradene su slike, pojačala, kablovi, nanesena je materijalna šteta na objektima, objavili su mediji na hrvatskom jeziku u Vojvodini.

Bolnički kapelan u Subotici, svećenik Dragan Muharem kaže da slučajevi izazivaju ogorčenje i uznemirenost kod vjernika, napose što nema naznaka o otkrivanju počinitelja. - Ja sam tu sedam godina. I moram reći da je tu bilo nekoliko provala i krađa. I to u samom dvorištu gradske bolnice, koja ima svoj službeni ulaz, portu - izjavio je on.

Dodao je kako je kapela kod bolnice dva puta u tjedan dana obijena, a posljednji put iz nje je ukradena tonska oprema.

- Ne mislim da je to urađeno iz mržnje. Riječ je o nekome tko ne poštuje sveto. Njemu je vjerojatno svejedno obija li crkvu ili nešto drugo. Da nam se obratio, dobio bi veću pomoć nego što će imati koristi od ukradenih stvari. Samo je napravio štetu, rekao je velečasni Muharem.

Ovo je bila treća provala i krađa u katoličkim sakralnim objektima u Subotici, a prva se dogodila prije desetak dana kada je provaljeno u prostorije župe Svetoga Roka.

Župnik Andrija Anišić se oglasio putem Facebooka i na fotografijama označio koji su predmeti otuđeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:40