ZNAČAJNA MATERIJALNA ŠTETA

Krađe u katoličkim crkvama u Subotici

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 21.02.2019. u 18:37

Serbian police officers secure the street after alleged drug boss Darko Saric has been taken to the special organised crime court in Belgrade March 18, 2014. Police have arrested Saric, a Serbian man suspected of running a major crime ring that trafficks cocaine from South America to Western Europe via the Balkans, Belgrade media reported on Tuesday. REUTERS/Marko Djurica (SERBIA - Tags: CRIME LAW) - GM1EA3I1D6R01
Marko Djurica / REUTERS

Ilustracija

U nekoliko dana razmaka obijena su i pokradena dva katolička crkvena objekta u Subotici - pokradene su slike, pojačala, kablovi, nanesena je materijalna šteta na objektima, objavili su mediji na hrvatskom jeziku u Vojvodini.

Bolnički kapelan u Subotici, svećenik Dragan Muharem kaže da slučajevi izazivaju ogorčenje i uznemirenost kod vjernika, napose što nema naznaka o otkrivanju počinitelja. - Ja sam tu sedam godina. I moram reći da je tu bilo nekoliko provala i krađa. I to u samom dvorištu gradske bolnice, koja ima svoj službeni ulaz, portu - izjavio je on.

Dodao je kako je kapela kod bolnice dva puta u tjedan dana obijena, a posljednji put iz nje je ukradena tonska oprema.

- Ne mislim da je to urađeno iz mržnje. Riječ je o nekome tko ne poštuje sveto. Njemu je vjerojatno svejedno obija li crkvu ili nešto drugo. Da nam se obratio, dobio bi veću pomoć nego što će imati koristi od ukradenih stvari. Samo je napravio štetu, rekao je velečasni Muharem.

Ovo je bila treća provala i krađa u katoličkim sakralnim objektima u Subotici, a prva se dogodila prije desetak dana kada je provaljeno u prostorije župe Svetoga Roka.

Župnik Andrija Anišić se oglasio putem Facebooka i na fotografijama označio koji su predmeti otuđeni.

Izdvajamo