ZDRAVSTVENA KRIZA U BRITANIJI

KRALJICA ELIZABETA OBRATILA SE BRITANCIMA 'Mnogi od nas će morati naći nove načine da ostanemo u vezi i osigurati da su voljeni sigurni'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 19.03.2020. u 19:48

(FILES) In this file photo taken on April 21, 2019, Britain's Queen Elizabeth II waves from her car after attending the Easter Mattins Service at St. George's Chapel, Windsor Castle. - Queen Elizabeth II will retire to Windsor Castle a week early and a state visit by the emperor and empress of Japan is being reviewed due to coronavirus, Buckingham Palace said Tuesday, March 17. The 93-year-old monarch has already postponed some public engagements, and further changes are now being made to her diary in the wake of stricter measures introduced by the British government. (Photo by KIRSTY WIGGLESWORTH / POOL / AFP)
AFP

Kraljica Elizabeta je u četvrtak poručila da će kraljevska obitelj odigrati svoju ulogu u nastojanjima Ujedinjenog Kraljevstva da prevlada pandemiju koronavirusa.

"Mnogi od nas će morati naći nove načine da ostanemo u vezi i osigurati da su voljeni sigurni. Sigurna sam da smo dorasli tom izazovu", rekla je 93-godišnja kraljica u poruci naciji.

"Možete biti sigurni da smo moja obitelj i ja spremni dati svoj udio".

Britanska kraljica Elizabeta II. je zbog pandemije koronavirusa u utorak objavila da je otkazala vrtne zabave u Buckinghamskoj palači u Londonu te da u četvrtak napušta glavni grad i odlazi u dvorac Windsor sa svojim 98-godišnjim suprugom princom Filipom.

"Njezino Veličanstvo preselit će se u četvrtak 19. ožujka u dvorac Windsor za uskrsne blagdane, tjedan dana prije nego je bilo planirano“, objavila je palača i objasnila da je riječ o mjerama opreza.

„Kraljica će vjerojatno ondje ostati i poslije Uskrsa.“

"Dok Filip i ja danas idemo u Windsor znamo da mnogi pojedinci i obitelji u Ujedinjenom Kraljevstvu, i po cijelom svijetu, ulaze u razdoblje velike zabrinutosti i nesigurnosti", rekla je kraljica u četvrtak.

"Svima nam se  savjetuje da promijenimo naše uobičajene rutine i načine života za više dobro zajednica u kojima živimo a, posebice, kako bi zaštitili najranjivije u njima".

"Gajimo golemu zahvalnost za stručnost i prednost naših znanstvenika, medicinskih radnika, javnih i službi za izvanredna stanja, no sada, više nego ikada u našoj nedavnoj povijesti, svi kao pojedinci moramo odigrati ključno važnu ulogu, danas i u dolazećim danima, tjednima i mjesecima", rekla je kraljica.

Izdvajamo