ZDRAVSTVENA KRIZA U BRITANIJI

KRALJICA ELIZABETA OBRATILA SE BRITANCIMA 'Mnogi od nas će morati naći nove načine da ostanemo u vezi i osigurati da su voljeni sigurni'

 AFP

Kraljica Elizabeta je u četvrtak poručila da će kraljevska obitelj odigrati svoju ulogu u nastojanjima Ujedinjenog Kraljevstva da prevlada pandemiju koronavirusa.

"Mnogi od nas će morati naći nove načine da ostanemo u vezi i osigurati da su voljeni sigurni. Sigurna sam da smo dorasli tom izazovu", rekla je 93-godišnja kraljica u poruci naciji.

"Možete biti sigurni da smo moja obitelj i ja spremni dati svoj udio".

Britanska kraljica Elizabeta II. je zbog pandemije koronavirusa u utorak objavila da je otkazala vrtne zabave u Buckinghamskoj palači u Londonu te da u četvrtak napušta glavni grad i odlazi u dvorac Windsor sa svojim 98-godišnjim suprugom princom Filipom.

"Njezino Veličanstvo preselit će se u četvrtak 19. ožujka u dvorac Windsor za uskrsne blagdane, tjedan dana prije nego je bilo planirano“, objavila je palača i objasnila da je riječ o mjerama opreza.

„Kraljica će vjerojatno ondje ostati i poslije Uskrsa.“

"Dok Filip i ja danas idemo u Windsor znamo da mnogi pojedinci i obitelji u Ujedinjenom Kraljevstvu, i po cijelom svijetu, ulaze u razdoblje velike zabrinutosti i nesigurnosti", rekla je kraljica u četvrtak.

"Svima nam se savjetuje da promijenimo naše uobičajene rutine i načine života za više dobro zajednica u kojima živimo a, posebice, kako bi zaštitili najranjivije u njima".

"Gajimo golemu zahvalnost za stručnost i prednost naših znanstvenika, medicinskih radnika, javnih i službi za izvanredna stanja, no sada, više nego ikada u našoj nedavnoj povijesti, svi kao pojedinci moramo odigrati ključno važnu ulogu, danas i u dolazećim danima, tjednima i mjesecima", rekla je kraljica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:48