ŠVERCALI KOKAIN

KRIJUMČARI ZAKLJUČILI DA IM JE ŽIVOT MILIJI OD ZARADE Ostali zarobljeni u užarenom kontejneru pa se odlučili na potez koji im je zapečatio sudbinu

 
Ilustracija
 Fabian Bimmer / REUTERS

Dvojica nesretnih krijumčara zaglavila su u kontejneru kokaina u belgijskoj luci Antwerpen po paklenoj vrućini i zaključivši da im je život miliji od zarade pozvali su policiju da ih oslobodi.

Smrt u kontejneru umalo se zbila u srijedu na jednom od golemih terminala luke koja se smatra glavnim europskim ulazom za kokain krijumčaren iz Južne Amerike, prenose u četvrtak mediji.

Sredinom dana, policija u Antwerpenu primila je hitan poziv u pomoć dvojice muškaraca koji su rekli da su "zarobljeni" u metalnom kontejneru iz kojega su izvlačili drogu.

Policiji je trebalo gotovo dva sata da lokalizira dvojac u nepreglednom nizu kontejnera.

Pronašli su dvojicu muškaraca golih do pasa koji nisu pružili nikakav otpor, pokazuje videosnimka koja se dijeli na društvenim mrežama.

Lučki radnici zalili su ih bocama vode, a vanjska temperatura u to doba iznosila je 40 stupnjeva Celzijevih.

Muškarci su u pritvoru i u četvrtak trebaju dati iskaz, rekao je glasnogovornik državnog odvjetništva

Policija nije priopćila koja je količina kokaina bila u kontejneru, no lokalni list Gazet van Antwerpen nagađa da su bile stotine kilograma.

Osumnjičenici su stanovnici Antwerpena.

Vše od 50 tona kokaina bilo je zaplijenjeno 2018. u antwerpenskoj luci, što je dosad najveća količina, prema službenim podacima.

Antwerpen je druga najveća komercijalna luka u Europi nakon Rotterdama u Nizozemskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:38