NIJE PRVI TAKAV SLUČAJ

KRVOLOČNA ZVIJER RASTRGALA BEBU Dječačić od devet mjeseci spavao je u sobi s roditeljima kad je u njihov dom ušao leopard i odnio ga u šumu...

 
Ilustracija
 Profimedia, imageBROKER

Dječačić star samo devet mjeseci smrtno je stradao nakon napada leoparda u zapadnoj Indiji, rekla je tamošnja policija, a piše Daily Mail.

Dječačić, Swaraj Gurnule, je spavao u krevetu pokraj svojih roditelja u njihovom domu u selu Gadbori kad se velika mačka ušuljala u prostoriju i odvukla dijete.

Roditelji pritom nisu ni čuli zvijer, a tek kad su se probudili u nedjelju rano ujutro shvatili su da bebe nema te su odmah obavijestili hitne službe.

Istog dana mrtvo dijete pronađeno je gotovo dva kilometra dalje od njihovog doma.

- Leopard se prikrao u njihov dom, zgrabio dijete i pobjegao s njim u duboku šumu pokraj sela. Uspjeli smo pronaći tek nekoliko unakaženih ostataka djeteta dva kilometra od kuće - rekao je policajac Sharad Aware za Indo-Asian News Service.

Sličan iskaz za NDTV dao je i šumar Arun Gond:

- Dječačić je spavao pokraj svojih roditelja kada se leopard u sitne noćne sate vjerojatno ušuljao u njihovu kuću blizu šume i odvukao ga bez da je itko primijetio što se događa.

Sprovod za devetomjesečnog dječačića održan je u selu istog dana.

Zbog jezivog napada vlasti su promptno postavile kamere po selu u nadi da će snimiti i uhvatiti opasnu zvijer.

- Čistimo grmlje u neposrednoj blizini sela, a postavit ćemo i solarne lampe kako bismo poboljšali vidljivost, budući da je leopard očito iskoristio mrak i grmlje kako bi se neprimjetno prišuljao u selo - rekao je pak čelnik Agencije za očuvanje šuma Rama Rao za Indian Express.

Kako navodi Daily Mail, to nije prvi put da leopardi nenadano napadnu ljude u Indiji.

Tako je u travnju ove godine leopard napao i ubio bebu koja je spavala pokraj svoje majke izvan njihovog doma u saveznoj državi Gujarat.

U veljači je petero ljudi ozlijeđeno nakon što je podivljali leopard napravio kaos na uskim ulicama jednog sela u državi Punjab, dok je prošle godine četveromjesečno dijete zadobilo teške ozlijede nakon što ga je leopard zgrabio iz naručja majke koja je sjedila na motociklu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:14