BORI SE ZA ŽIVOT

KRVOPROLIĆE ISPRED SREDNJE ŠKOLE U BEČU Hrvat (16) nožem u trbuh ubo 14-godišnjaka AUSTRIJSKI MEDIJI 'Po školi je pričao o njegovoj sestri'

 
 / Reuters

Šesnaestogodišnji Hrvat ubo je nožem 14-godišnjaka arapskih korijena ispred škole u Beču, javljaju Kleine Zeitung. Policija je priopćila da je počinitelj uhićen, a žrtva je s teškim ozljedama prevezena u bolnicu gdje se nalazi na intenzivnoj njezi. Sve se dogodilo u srijedu u 7.45 sati, a u poslijepodnevnim satima žrtva je još uvijek bila životno ugrožena.

Napadu je navodno prethodila svađa, kojoj je mlađi od starijeg tražio novac, nakon koje je 16-godišnjak izvukao nož i ubo 14-godišnjaka u trbuh.

Čini se da se obojica znaju od ranije. Hrvat koji je ubo tinejdžera ide u školu u ulici Schopenhauerstraße, a mladić kojeg je ubo navodno je ranije isto išao u tu školu, no u međuvremenu su ga suspendirali.

Policija slučaj tretira kao pokušaj ubojstva počinjen kuhinjskim nožem dugim 30 centimetara.

Ucjenjivao ga za novac jer mu je uvrijedio sestru

Kako neslužbeno doznaje Kleine Zeitung, dvojica mladića se nisu 'trpjela' već neko vrijeme. Navodno je Hrvat (16) po školi pričao da je sestra od 14-godišnjaka "lijepa i zgodna", odnosno upucavao joj se. Zbog toga je 14-godišnjak, nakon što je to saznao, više puta tražio od Hrvata da mu daje novac i ucjenjivao ga je. Prijetio mu je i ubojstvom ako mu ne plati jer je njegove priče o tome da mu je sestra lijepa smatrao velikom uvredom.

Hrvat mu je ranije davao novac, među ostalim jednom prilikom 100 eura, no 14-godišnjak nije prestao nego je tražio još.

Jučer ujutro trebali su se ponovno naći da mu Hrvat "isplati novac", no pritom je došao s nožem, sukobili su se, i ubo je 14-godišnjaka.

U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:39