UBOJSTVO I SAMOUBOJSTVO

KRVOPROLIĆE NA GRADILIŠTU LUKSUZNOG STAMBENOG KOMPLEKSA U MÜNCHENU Policija na nogama zbog pucnjave: Hrvat ubio Nijemca pa život oduzeo i sebi

 
Policija na mjestu zločina
 Andreas Gebert / REUTERS

Minhenska policija potvrdila je da su dvije osobe smrtno stradale u pucnjavi koja se u četvrtak ujutro dogodila na gradilištu Paulaner, u Ohlmüllerstraße 42 u Münchenu.

Kako navodi policija, a piše Fenix-magazin, smrtno su stradali 29-godišnjak iz Augsburga, inače državljanin Hrvatske i Njemačke, te 45-godišnji njemački državljanin. Njihova su tijela pronađena između dva građevinska kontejnera, a prema prvim informacijama, čini se da je počinitelj zločina Hrvat, koji je iz zasad nejasnih razloga pucao u Nijemca, a zatim oduzeo život i sebi. Pored njegova tijela pronađen je i pištolj iz kojeg je pucao.

Njemački mediji navode da su ubijeni voditelj gradilišta te predradnik koji je bio posrednik između drugih radnika i voditelja gradilišta.

Police secures the area after two men were shot dead in Munich, Germany, February 21, 2019.     REUTERS/Andreas Gebert
Andreas Gebert / REUTERS
Mjesto pucnjave u Münchenu

Radnici koji su bili na gradilištu u vrijeme pucnjave zadržani su radi ispitivanja, a uspostavljen je i centar za prikupljanje izjava svjedoka. Na terenu je navodno u prvi mah bilo angažirano više od stotinu policijskih inspektora, s obzirom da se gradilište nalazi u blizini mnoštva popularnih kafića, a i jedne škole.

Kako piše Fenix-magazin, područje oko gradilišta je zatvoreno, a na nekoliko sati su bile obustavljene tramvajske i autobusne linije na području Mariahilfplatza. Kasnije tijekom poslijepodneva situacija s javnim prometom je normalizirana.

Police secures the area after two men were shot dead in Munich, Germany, February 21, 2019.     REUTERS/Andreas Gebert
Andreas Gebert / REUTERS
Mjesto pucnjave u Münchenu

Inače, ubijeni su bili angažirani na gradilištu izgradnje luksuznog stambenog bloka koji niče na mjestu nekadašnjeg ženskog zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:14