KAOS

KRVOPROLIĆE U NOVINSKOJ REDAKCIJI U AMERIČKOJ DRŽAVI MARYLAND Napadač upao u zgradu dnevnog lista i otvorio paljbu, ubio najmanje petero ljudi

 screenshot WJZ

Najmanje je pet osoba izgubilo život, a više ih je ozlijeđeno, neki od njih teško, nakon što je naoružani napadač u četvrtak poslijepodne upao u redakciju dnevnog lista The Capital u Annapolisu, gradu u američkoj saveznoj državi Maryland.

Napadača su identificirali kao 38-godišnjeg Jarroda Ramosa, a kao mogući motiv navodi se njegova tužba protiv lista za povredu časti i ugleda, koju je sud još 2012. godine odbacio. Ramos je nakon uhićenja odbijao surađivati s policajcima, a s obzirom da sa sobom nije imao nikakvih dokumenata te si je, prema izvješćima američkih medija, unakazio prste ne bi li otežao svoju identifikaciju putem otisaka, utvrđivanje njegova identiteta je potrajalo.

Sudski izvjestitelj The Capitala Phil Davis na svojem je Twitter profilu napisao da je do krvoprolića došlo u njegovom uredu.

- Napadač je ustrijelio više ljudi u mom uredu, neki od njih su mrtvi, napisao je Davis.

- Zapucao je kroz staklena vrata i ustrijelio više zaposlenika novina. Ne mogu reći puno više od ovoga, ali mogu vam kazati da ne izgleda dobro. Nema ničega užasnijeg od toga da čujete kako netko puca po ljudima dok ste vi skriveni pod stolom, a onda čujete kako napadač ponovno puni oružje municijom, dodao je Davis.

Glasnogovornik policijske uprave okruga Anne Arundel Marc Limansky rekao je da policajci vrše pretragu zgrade.

The Capital je u vlasništvu The Baltimore Suna.

U znak opreza, u Baltimoreu i New Yorku raspoređene su policijske snage oko glavnih medijskih kuća.

Zasad se slučaj u Annapolisu tretira kao lokalni incident koji nema veze s terorizmom, objavljeno je iz službenih izvora.

FBI je na licu mjesta i pomaže lokalnim vlastima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:57