NAPAD U KANADI

KRVOPROLIĆE U SREDIŠTU TORONTA, VOZAČ KOMBIJEM JURIO ULICOM I GAZIO SVE PRED SOBOM, POKOSIO DESETKE PJEŠAKA Najmanje 10 mrtvih, veći broj ranjenih

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.04.2018. u 20:11

REUTERS, Twitter

 

Policija u Torontu uhitila je vozača bijelog kombija koji je u ponedjeljak poslijepodne pobjegao nakon što je na području Ulice Yonge i Avenije Finch pokosio veći broj slučajnih prolaznika. Policija je objavila da je pritom poginulo najmanje deset, a ozlijeđeno 15 ljudi.

- Vidio sam policiju kako uhićuje osumnjičenoga, vozio se u unajmljenom kombiju. Ljudi su na ulici ležali kao da su porazbacani, sigurno ih je pet-šest na licu mjesta dobivalo umjetno disanje. Bilo je užasno. Brutalno, ispričao je svjedok Phill Zullo za kanadsku novinsku agenciju Canadian Press.

Drugi svjedoci također govore o strašnim scenama na ulici i s obzirom na prizore uvjereni su da ovo nije bila nesreća.

- Prvo sam mislio da je ovo nesreća, ali kada sam vidio da je udario i drugu osobu, znao sam da nije, izjavio je drhtavim glasom 29-godišnji Ali Shaker, koji je bio u svom autu kada je vidio teror ispred sebe.

- Udarao je jednu po jednu osobu, jurio je 60-70 kilometara na sat, činilo se kao da cilja ljude. Tko god mu se našao na putu, odletio je u zrak. Vidio sam dijelove tijela... Ubio je puno ljudi, rekao je Shaker.

Jedan od svjedoka tvrdi da je vozač krivudao po nogostupu i gazio sve pred sobom.

Na društvenim su se mrežama pojavile i snimke uhićenja vozača, kojeg se na jednoj od snimki moglo čuti kako policajcima viče: - Ubijte me!

U jednom je trenutku izvukao i pištolj koji je uperio prema policajcu koji mu je vikao da ga baci i legne na tlo. U konačnici je uhićen bez da je ispaljen ijedan metak.

 

Osumnjičeni za napad identificiran je kao Alek Minassian (25), javila je u ponedjeljak televizija CBC.

 

Policija je svim građanima savjetovala da se ne približavaju mjestu incidenta, a iz preventivnih je razloga zatvorena stanica podzemne željeznice koja se nalazi u blizini.

Do incidenta je došlo oko 13 sati, ali u policiji zasad ne znaju ništa o vozačevim motivima, iako nema sumnje da je riječ o namjernom incidentu, odnosno napadu.

FOTOGALERIJA: Vozač kombijem pokosio pješake

 

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo