SEVILLA

Kupači na gradskom bazenu prepoznali pripadnike zloglasnog 'vučjeg čopora', odmah su ih otjerali

Prosvjedi protiv puštanja na slobodu pripadnika 'vučjeg čopora', petorice muškaraca koji su silovali djevojku u Španjolskoj.
 REUTERS/Marcelo del Pozo

Članovi omražene skupine muškaraca pod nadimkom 'vučji čopor', osuđeni za seksualno zlostavljanje u Španjolskoj, morali su bježati s javnog bazena u Sevilli.

Ti su muškarci bili u društvu kada su im se ljutiti plivači obratili.

Radi se o slučaju u kojem je pet muškaraca seksualno zlostavljalo 18-godišnjakunju na festivalu San Fermin u Pamploni 2016. godine. Postao je to najveći skandal u Španjolskoj, a napadači su pušteni na slobodu nakon što su odslužili samo nekoliko mjeseci njihove devetogodišnje zatvorske kazne.

Njihovi su odvjetnici zatražili da se petorka privremeno pusti do ishoda žalbe.

Oni su inače iz Seville, gdje su ih na gradskim bazenima u subotu prepoznali ostali kupači, javlja BBC.

Španjolske novine El Pais pišu da su tamo bili zbog jedne rođendanske zabave. Tamo su ljutiti kupači počeli vikati na njih. Htjeli su da se udalje na drugi kraj sportskog centra i ostanu tamo do zatvaranja.

Gradonačelnica Juana Caballero rekla je da neće dozvoliti da sportski centar Palomares del Río postane sklonište za silovatelje ili kriminalce. Dodala je da lokalna vlada neće dozvoliti korištenje javnih prostora i uzrokovanje zabrinutosti bilo kome koga se smatra 'persona non grata'.

Skupina muškaraca dobila je nadimak 'vučji čopor' po imenu grupe na aplikaciji Whatsapp, putem koje su se dopisivali. Tamo su se u porukama hvalili svojim djelima i video snimkama napada.

Na kraju su oslobođeni za silovanje, koje prema španjolskim zakonima zahtjeva korištenje nasilja ili zastrašivanja. Policija je priopćila da je žrtva bila pasivna i nije pružala otpor, te je tijekom silovanja držala oči zatvorenima.

Sva petorica su osuđeni za seksualno zlostavljanje, ali ne i za ozbiljniji i teži zločin - silovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:38