NJEMAČKA

KUPCE DOČEKALI ŠOKANTNI PRIZORI Supermarket izbacio sve strane proizvode s polica: 'Nema više maslina iz Grčke ili sira iz Francuske...'

 
 Twitter

Jedan supermarket trgovačkog lanca Edeka u Hamburgu proteklog je vikenda ispraznio svoje police kako bi ukazao na raznovrsnost svoje ponude i pokazao koliko bi prazne police bile bez stranih, odnosno, uvezenih proizvoda.

Diljem trgovine postavili su natpise koji osuđuju rasizam i netrpeljivost prema useljenicima: 'Bez različitosti, ova polica je vrlo dosadna', 'Naš izbor ne poznaje granice'.

U namjeri da pokažu ljudima koliko bi Njemačka bila dosadna 'bez različitosti', svoje kupce ostavili su bez namirnica koje svakodnevno konzumiraju, poput rajčica iz Španjolske, maslina iz Grčke ili sira iz Francuske.

Iza gotovo posve ispražnjene police na kojoj inače stoji sir, stajao je samo natpis: 'Evo koliko je ova polica prazna bez stranaca'.

Na Facebooku su objavili nekoliko fotografija inicijative što je privuklo gomilu reakcija, a neki su komentirali kako ih je podsjetilo na prazne police u komunističkim režimima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:58